02 Tem 2014 09:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

AYM'den Aziz Yıldırım kararı!

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ret kararının içeriği ResmiGazete 'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Zaman 'dan Cihan Paça'nın haberine göre; Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ret kararının içeriği ResmiGazete 'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Yıldırım'ın, şike soruşturmasını yürüten savcının aleyhindeki şikayetinin işleme konulmamasından dolayı adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı bireysel başvurusunu Anayasa Mahkemesi ''konu bakımından yetkisizlik'' kararıyla reddetti.

Anayasa Mahkemesi Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında aynı iddianame numarası ile iki farklı iddianame yazan Cumhuriyet Savcısı hakkında yaptığı bireysel başvuruyu, 'konu bakımından yetkisizlik' nedeniyle red etti.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 19 Kasım 2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru için karar verildi.

Aziz Yıldırım, 20 Şubat 2012 tarihinde Şike Soruşturmasında aynı iddianame numarası ile iki farklı iddianame imzalayan Cumhuriyet Savcısı hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayette bulunarak cezalandırılmasını talep etti. HSYK 3. Dairesi ise 3 Mayıs 2012 tarihli kararı ile şikayeti işleme koymadı. Şikayetin işleme konulmaması kararının yeniden değerlendirilmesi için yapılan ikinci başvuru üzerine HSYK Genel Kurulu ise 19 Haziran 2013 tarihli kararında aynı şikayeti oy birliği ile red etti.

Aziz Yıldırım, HSYK kararı üzerine 19 Kasım 2013 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi ise, verdiği kararında HSYK'nın 159. Maddesindeki 'Kurulun meslekten çıkarma cezasına ilişkin olanlar dışındaki kararlarına karşı yargı mercilerine başvurulamaz' hükmü ile Bireysel Başvuru Hakkı'nın 45. Maddesindeki, 'Yasama işlemleri ile düzenleyici idari işlemler doğrudan bireysel başvuru yapılamayacağı gibi, Anayasa Mahkemesi Kararları ile Anayasanın yargı denetimi dışında bıraktığı işlemler de bireysel başvuru konusu olamaz' hükmü hatırlatılarak, Aziz Yıldırım'ın bireysel başvurusu 'konu bakımından yetkisizlik' nedeniyle oy birliği ile red edildi.