Gündem
11 Eki 2024 11:35 Son Güncelleme: 11 Eki 2024 11:36

Ayhan Bora Kaplan'dan Halk TV isyanı! 'Bu yaptığınız adalete sığar mı?'

2023 yılının Eylül ayında yapılan operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’dan Halk TV isyanı geldi. Kendisi hakkında 'yanlış' yayın yapıldığını ileri süren Ayhan Bora Kaplan, avukatı aracılığıyla hakkındaki iddialara cevap verme talebinde bulunduklarını dile getirerek “Ne bize döndüler, ne bizim mesajlarımıza cevap verdiler. Bu yaptığınız adalete sığar mı?” tepkisini dile getirdi.

7 Eylül 2023’te Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’dan dikkat çeken Halk TV çıkışı geldi.

“HALK TV BAŞTA OLMAK ÜZERE...”

Avukatı Sidar Yurtçiçek aracılığıyla Oda TV'den Can Özçelik'in sorularını yanıtlayan ve ‘mahkemede başından beri kendisine ve diğer tanınmış kişilere kurulmak istenen kumpası’ anlattığını savunan Ayhan Bora Kaplan, “Ben anlattıkça basın sağırlaştı. Başta Halk TV olmak üzere memleketteki neredeyse her basın kuruluşunda duruşmalar başladıktan sonra, gerçeklerin ortaya çıkmasına, iddianamedeki tüm isnatlar tarafımızdan çürütülmesine rağmen bu yalan haberler devam etti” ifadelerini kullandı.

“ÖZELLİKLE BİR PROGRAM VAR Kİ…”

“Cezaevinde muhalif kanallardan sadece Halk TV izleyebiliyorum. Akla hayale gelmeyecek gariplikte yayınlar halen de devam etmektedir. Özellikle bir program var ki değinmeden geçemeyeceğim. Şule Aydın İle Kayda Geçsin isimli programda adımın geçtiği her yayında gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan yayınlar yapılmıştır” diye devam eden Ayhan Bora Kaplan, avukatı aracılığıyla Timur Soykan’la iletişime geçtiğini belirterek yaşananları şöyle aktardı:

“Programa katılmak istediğini, yanlış kaynaklardan bilgi aldıklarını, tüm gerçekleri delilleriyle, resmi belgelerle açıklayacağını bu konuşmada söyledi. Timur Bey ilk önce çok zarif bir tepki vererek ‘elbette çok mutlu oluruz, bizim için de çok iyi olur’ demiş ardından da bu talebi aktaracağını programı yapan sunucuya ileteceğini söylemiş. Yakın bir zamanda da Sidar Beyi yayına alacaklarını söylemiştir. Sonra ne olduğunu da aktarayım. Ne bize döndüler, ne bizim mesajlarımıza cevap verdiler. Şimdi başta programın yapımcısı olmak üzere diğer program konuklarına da sesleniyorum. Bu yaptığınız adalete sığar mı? Ben cezaevindeyim elim kolum bağlı, hakkımda gerçeklere aykırı neredeyse her gün yayın yapılıyor. Karşı taraf size diyor ki bu yaptığınız haberler yanlış, bir de bizi dinleyin diyor.”

Can Özçelik’in ‘Türkiye’nin konuştuğu röportajda ikinci bölüm: Ayhan Bora Kaplan’dan Odatv’ye flaş sözler’ başlıklı bugünkü yazısından ‘Masum olduğunuzu söylüyorsunuz peki neden daha önce masumiyetinizi anlatmak için bir girişimde bulunmadınız?’ sorusuna verdiği yanıt şöyle:

Benim mahkemedeki savunmalarım incelenecek olursa başından beri bana ve diğer tanınmış kişilere kurulmak istenen kumpası anlattım. Ben anlattıkça basın sağırlaştı. Başta Halk Tv olmak üzere memleketteki neredeyse her basın kuruluşunda duruşmalar başladıktan sonra, gerçeklerin ortaya çıkmasına, iddianamedeki tüm isnatlar tarafımızdan çürütülmesine rağmen bu yalan haberler devam etti. Cezaevinde muhalif kanallardan sadece Halk Tv izleyebiliyorum. Akla hayale gelmeyecek gariplikte yayınlar halen de devam etmektedir. Özellikle bir program var ki değinmeden geçemeyeceğim. Şule Aydın İle Kayda Geçsin isimli programda adımın geçtiği her yayında gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan yayınlar yapılmıştır. Aslında onlara da kızamıyorum. Çünkü kaynakları başından itibaren bize operasyon yapan emniyet müdürleri ve amirleriydi. Bana karşı yapılan mesnetsiz haberler artık tahammül edilemeyecek bir noktaya gelince avukatım Sidar Yurtçiçek’den program yapımcılarıyla iletişime geçmesini ve ardından da programa katılmasını talep ettim. Avukatım Timur Soykan’la iletişime geçti. Programa katılmak istediğini, yanlış kaynaklardan bilgi aldıklarını, tüm gerçekleri delilleriyle, resmi belgelerle açıklayacağını bu konuşmada söyledi. Timur Bey ilk önce çok zarif bir tepki vererek ‘’elbette çok mutlu oluruz, bizim için de çok iyi olur‘’ demiş ardından da bu talebi aktaracağını programı yapan sunucuya ileteceğini söylemiş. Yakın bir zamanda da Sidar Beyi yayına alacaklarını söylemiştir. Sonra ne olduğunu da aktarayım. Ne bize döndüler, ne bizim mesajlarımıza cevap verdiler. Şimdi başta programın yapımcısı olmak üzere diğer program konuklarına da sesleniyorum. Bu yaptığınız adalete sığar mı? Ben cezaevindeyim elim kolum bağlı, hakkımda gerçeklere aykırı neredeyse her gün yayın yapılıyor. Karşı taraf size diyor ki bu yaptığınız haberler yanlış, bir de bizi dinleyin diyor.

Röportajın tamamı için tıklayın!