Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çarpıcı gelişme: İşte Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi! - Sayfa 9

ŞUBEYE ALINAN PERSONEL FETÖ İLTİSAKLI ÇIKTI

Şevket Demircan ve Murat Çelik'in kendisini dışladığını belirten Öner, izinli olduğu dönemde Murat Çelik'in talimatıyla Şevket Demircan tarafından Organize Şube Müdürlüğüne personel alındığını, personellerden birinin FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne iltisaklı olduğunu öğrendiğini ve bunun üzerine söz konusu personeli şubeden gönderdiğini kaydetti.

913
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çarpıcı gelişme: İşte Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi! - Sayfa 10

300 BİN DOLAR KARŞILIĞINDA GİZLİ TANIKLARIN AÇIK KİMLİK BİLGİLERİ VERİLMİŞ

Kaplan'ın İzmir Cezaevi'nde ek ifadesinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli polislerin İzmir'e gitmesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin de önemli bilgiler veren Öner, şunları söyledi:

"Görevlendirmeleri Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik yapmıştır. Görevlendirilen memurlar Komiser Mustafa Ç., polis memuru Yılmaz Ö. polis memuru Mustafa S. ve polis memuru Celal Y.'dir. İzmir'de görevlendirilen personelle ilgili bir sorun olup olmadığını sormak için Murat Çelik'in odasına gittim. Sorunun olduğunu, sorunu kendisinin bildiğini, görevlendirilen memurların hata yaptığını, hatayı bildiğini söyledi. Şevket Demircan'ın yanına gittim. İzmir'deki sorunun ne olduğunu net olarak sordum. Polis Yılmaz Ö.'nün görevlendirme için kalınan otelde masaj salonuna gittiğini, sorunu bu olduğu ifade ettikten sonra diğer 3 memurla ilgili neden işlem yapıldığını sorduğumda, 'memurların birbirine karşı yapmaları gereken sorumlulukları var' şeklinde geçiştirici cümleler kullandı. Öğrendiğim kadarıyla Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında gizli tanıkların açık kimlik bilgilerini İzmir'e görevlendirilen polis memurları tarafından Ayhan Bora Kaplan'ın avukatına 300 bin dolar karşılığında verildiğini öğrendim. Ankara İl Emniyet Müdürü yardımcısı Murat Çelik makam odasında bana İzmir'e görevlendirilen memurlarının gittiği restoranda kamera görüntülerinin bir ekip tarafından alındığını belirterek 'bu bize karşı bir kumpastır' dedi."

1013
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çarpıcı gelişme: İşte Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi! - Sayfa 11

MURAT ÇELİK 3 AYRI MAL BİLDİRİMİNDE BULUNMUŞ

Öner, Murat Çelik'in Ayhan Bora Kaplan soruşturması başladıktan sonra 3 aynı mal bildiriminde bulunduğunu ifadesinde belirtti.

Öner, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanan Serdar Sertçelik'in adli kontrol tedbirini birden fazla kez ihlal etmesine ilişkin herhangi bir kurumdan resmi ya da gayri resmi bildirim almadığını söyledi.

1113
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çarpıcı gelişme: İşte Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi! - Sayfa 12

HASTANEDEN GÖZALTINA ALINMASINDA SAKINCA VARDIR RAPORU VERİLDİ

Serdar Sertçelik'in hakkında adli kontrol kararı uygulandığı dönemde ikinci kez gözaltına alınması işlemine ilişkin Öner, şu bilgileri verdi:

"Serdar Sertçelik ayağından vurulduktan sonra hastanede gözaltı işlemleri yapılmadı. Doktor raporunda 'hastanede gözaltı yapılmasında sakınca vardır' şeklinde bir ibarenin geçtiğini anımsıyorum. Bunun üzerine Serdar Sertçelik'in anne ve babasının bulunduğu evde savunması alındı. Savunması alındıktan sonra gözaltının devamına ilişkin bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Bir gün sonrasında şahsın mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı Cumhuriyet Başsavcılığından bize geldiğinde, komiser Gökhan K.'ya sorduğumda, görevlendirme için komiser Metehan İ.'nin görevlendirildiğini söyledi. Metehan İ., Serdar Sertçelik'in evde olmadığını, anne ve babasının beyanında dışarı çıktığını söyledi. Bunun üzerine ekip görevlendirme talimatı verdim."

1213