Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çarpıcı gelişme: İşte Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi! - Sayfa 12

HASTANEDEN GÖZALTINA ALINMASINDA SAKINCA VARDIR RAPORU VERİLDİ

Serdar Sertçelik'in hakkında adli kontrol kararı uygulandığı dönemde ikinci kez gözaltına alınması işlemine ilişkin Öner, şu bilgileri verdi:

"Serdar Sertçelik ayağından vurulduktan sonra hastanede gözaltı işlemleri yapılmadı. Doktor raporunda 'hastanede gözaltı yapılmasında sakınca vardır' şeklinde bir ibarenin geçtiğini anımsıyorum. Bunun üzerine Serdar Sertçelik'in anne ve babasının bulunduğu evde savunması alındı. Savunması alındıktan sonra gözaltının devamına ilişkin bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Bir gün sonrasında şahsın mevcutlu olarak hazır edilmesi talimatı Cumhuriyet Başsavcılığından bize geldiğinde, komiser Gökhan K.'ya sorduğumda, görevlendirme için komiser Metehan İ.'nin görevlendirildiğini söyledi. Metehan İ., Serdar Sertçelik'in evde olmadığını, anne ve babasının beyanında dışarı çıktığını söyledi. Bunun üzerine ekip görevlendirme talimatı verdim."

1213
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında çarpıcı gelişme: İşte Organize Müdürü Kerem Gökay Öner’in ifadesi! - Sayfa 13

MURAT ÇELİK HİÇ ŞAŞIRMADI

Serdar Sertçelik'in yurt dışına kaçırılmasına ilişkin herhangi bir ilgisinin olmadığını söyleyen Öner, "Bu durumu Murat Çelik'e ilettiğimde kendisi hiç şaşırmadı ve tepki vermedi. 'Nasıl ya, öyle mi?' dedi. Şüphelinin yakalanmasına yönelik bir talimat vermedi. Ben, şahsın yurt dışına kaçışını engellemek için tüm hudut kapılarına şüpheli şahsın kimlik bilgilerini ilettim" dedi.

1313