04 Kas 2009 09:15 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:57

AYDIN DOĞAN,KIZI HANZADE DOĞAN VE 2 KURMAYI İFADE İÇİN SAVCILIĞA ÇAĞRILDI!..

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş, Aydın Doğan ve kızı ile birlikte diğer şüpheliler İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'na ifade vermek üzere adliyeye gelmeleri için tebligat gönderdi.


Doğan, 'Yatırımcıları zarara uğratmaktan' ifade verecek

Tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kâğıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddia edilen Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de aralarında bulunduğu 4 kişi ifade için adliyeye çağırıldı.


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefetten haklarında soruşturma açılan, aralarında Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in de bulunduğu 4 kişiyi ifade için adliyeye çağırdı. Vergi cenneti ülkelerde kurulan tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kağıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddia edilen Aydın Doğan ve kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile şirketin iki yöneticisi hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadi Yoldaş, Aydın Doğan ve kızı ile birlikte diğer şüpheliler İmre Barmanbek ve Ali Rıza Temuroğlu'na ifade vermek üzere adliyeye gelmeleri için tebligat gönderdi. Tebligatın şüphelilere ulaştığı ve avukatların savunma için süre talep ettikleri belirtildi.
KARAR GEÇEN AY ALINMIŞTI
SPK'nın suç duyurusunda bulunulması kararıyla ilgili sitesine koyduğu bültende, Hürriyet ve Milliyet'in ihtiyacı olan gazete kağıdı ve baskı malzemelerinin üreticisatıcı firmalar yerine, gazete kâğıdı ve baskı malzemesi tedarik işlemlerine fiili olarak herhangi bir katkısı bulunmayan ve Doğan Ailesine ait Sortal Trading Company Limited ve Shawcliff Trading Limited unvanlı şirketler üzerinden üretici- satıcı birim fiyatlarından daha yüksek bedellerle ithal edildiği kaydedilmişti.

Yabancı payının azaltılması için 3 aylık süre başladı
DOĞAN Yayın Holding, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) şirket bünyesindeki yabancı kuruluşlarla ilgili ortaklık payı konusunda 13 Ekim'de aldığı kararının kendilerine tebliğ edildiğini ve yasal yollara başvuracağını bildirdi. Böylece Doğan'ın yabancı payını yüzde 25'e azaltması için tanınan 3 aylık yasal süre başlamış oldu.

Doğan'dan yeniden yapılandırma açıklaması


DOĞAN Yayın Holding, şirketin yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, medyada yer aldığı şekli ile işleme konu olacak varlıkların gruplandırılması veya bir öncelik sıralamasına tabi tutulması yönünde alınmış karar bulunmadığını bildirdi. Şirket, konunun, yeniden yapılandırma sürecinde devam eden çalışmalarla şekilleneceğini duyurdu.

Vergi cezası kesen müfettişlere 800 bin liralık tazminat davası

DOĞAN Yayın Holding ve iştirakleri Alp Görsel İletişim, D Yapım Reklamcılık ve Doğan Prodüksiyon Hizmetleri, kendilerine toplam 3.8 milyar lira vergi cezası kesilen raporlarda imzası bulunan Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Gelirler Başkontrolörü Ahmet Turan Bahşi ile iki kontrolör ve iki stajyer konrolör aleyhine 800 bin liralık tazminat davası açtı.

'RAPORLAR KANUNA AYKIRI'
Doğan Grubu avukatı Erem Turgut Yücel, müfettişlerin zorlama ve kanuna aykırı rapor düzenlediğini öne sürdü. Yücel "Vergi ve cezaların külliyen hukuka aykırı ve son tahlilde 'maksatlı' olmalarına bağlı olarak, vergi mahkemelerinde gerekli davalar açılmıştır. Davaların süreci vergi ve cezaların iptal ve terkinine yönelik olup, raporların düzenlenişindeki ızrar (zarar verme, zarara sokma) ve bununla tezahür eden özel maksadın sonuçlarının telafisi amacıyla bu davanın açılması gerekli ve zorunlu olmuştur" dedi. Yücel, Maliye'nin rutin olarak vergi mükellefi şirketlerin bir yıllık hesap dönemindeki işlemlerini denetlemekte iken, Doğan Grubu şirketlerinin zaman aşımını kapsamına girmeyen dönemlerinin incelemesini yaptığını ileri sürdü.

POAŞ: EPDK'dan resmi tebligat gelmedi


PETROL Ofisi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından şirket hakkında soruşturma yapılmasına ve şirketin savunmasının alınmasına ilişkin, kendilerine resmi olarak tebliğ edilmiş herhangi bir karar bulunmadığını duyurdu. Petrol Ofisi'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, 11 Haziran 2009 tarihinde Türkiye genelinde tüm akaryakıt dağıtım şirketlerinin terminallerinde yapılan denetim uygulamaları çerçevesinde; 28 Ekim'de basında, şirketlerinin İskenderun Terminal Müdürlüğü'nde yapılan denetimin sonuçları ile ilgili olarak EPDK tarafından soruşturma yapılmasına ve şirketlerinin savunmasının alınmasına karar verildiğine ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Açıklamada ''Bu konuyla ilgili olarak EPDK'dan şu ana kadar şirketimize resmi olarak tebliğ edilmiş herhangi bir karar bulunmamaktadır" denildi.

SABAH