Gündem
05 Kas 2013 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

AYDIN DOĞAN'IN O SÖZÜ GECE YARISI HÜRRİYET'TEN UÇTU!

Aydın Doğan'ın Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı öncesinde kullandığı bazı ifadeler Hürriyet'in şehir baskısına yansımadı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı konuşmada kullandığı bazı ifadeler Hürriyet’in şehir baskısına yansımadı.

T24’ün haberine göre Aydın Doğan’ın ’Bağımsız haberciliğin bedelini ödedik’ sözü gece yarısı Hürriyet’ten uçtu! Hürriyet’in genellikle Anadolu’ya giden ve ’taşra baskısı’ olarak bilinen nüshasına göre, Doğan, "Türkiye seçimlere gidiyor. Bu, medyanın hassas bir mercek altına alındığı bir süreç olacak. Birinin ak dediğine diğerinin mutlaka kara dediği ortamda biz zoru seçtik. Habercilikte bağımsız ve tarafsız olacağız dedik. Bunun bedelini de zaman zaman ödedik" dedi. Ancak, Hürriyet’in gece yarısından sonra basılan şehir baskılarında Doğan’ın "bedelini zaman zaman ödedik" ifadesi çıkartıldı. Doğan Yayın Grubu bünyesinde çıkarılan Radikal’de de Doğan’ın bu ifadelerine yer verilmedi.

Hürriyet ve Radikal, Aydın Doğan’ın konuşmasının ilgili bölümünü şöyle yansıttı:
"Bildiğiniz gibi medya ve siyaset ciddi bir kutuplaşma içinde, birinin ak dediğine diğeri mutlaka kara diyor. Biz ise çok zor bir yolu seçtik, habercilikte tarafsız ve bağımsız olacağız dedik, yayın ilkelerimizde yıllardan beri bunu söylüyoruz, bunu uygulamaya gayret ediyoruz. Yüzde yüz muvaffak olduk mu tartışılır, mutlaka bizim de hatalarımız olmuştur ve olacaktır. Bu hataları asgariye indirmeye gayret ediyoruz. Yayın ilkeleri de bu gayretimizin sonucudur.”

Hürriyet’in gece yarısından sonra çıkarılan şehir baskısı ise şöyle: