06 Eyl 2006 13:42 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

AYDIN DOĞAN PETROL OFİSİ'Nİ BASTI,YÖNETİCİLERDEN HESAP SORDU!!!

Petrol Ofisi için 498,Erk Petrol için de 100 milyon YTL.lik ceza ile karşı karşıya kalan Doğan Grubu'nun patronu Aydın Doğan,habersizce gittiği PO binasında yöneticilere,"Bu neyin cezası,bu kadar büyük ceza olur mu?" diye fırça attı

Akaryakıt dağıtım şirketlerine verilen 1 milyar 666 milyon YTL'lik ceza üzerine patronlar şirket yöneticilerinden hesap soruyor.

En büyük sıkıntının ise tabii ki en büyük cezayı alan şirkette, yani Petrol Ofisi'nde yaşandığı ifade ediliyor. Dün itibarıyla piyasa değeri 2.2 milyar YTL olan Petrol Ofisi'nde piyasa değerinin yüzde 22'sine denk gelen bu ceza Doğan Grubu'nu da ayağa kaldırmış durumda.

Kulislerde dolaşan söylentilere göre PO (Petrol Ofisi) için 498, Erk Petrol için de 100 milyon YTL'lik ceza ile karşı karşıya kalan Doğan Grubu'nun patronu Aydın Doğan, habersiz olarak Petrol Ofisi binasına giderek yöneticilere, "Bu neyin cezası, bu kadar büyük ceza olur mu?" diye fırça attı.

Bu arada edinilen bilgiye göre Sheel, BP gibi yabancı şirketlerin merkez yönetimleri de Türkiye müdürlerinden cezanın sürece ve nereden kaynaklandığına dair savunma istedi.

AF MADDESİ HAZIR

Geçtiğimiz hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından akaryakıt dağıtım sektöründe faaliyet gösteren 28 şirkete kesilen 1.6 milyar YTL'nin nasıl tahsil edileceği de merak konusu. Şirketler kararla ilgili Danıştay'a itiraz etse de işi şansa bırakmak istemediklerinden Meclis kapısını da zorlamaya başladı bile.

Daha önce Enerji Bakanlığı ve akaryakıt bayileri tarafından hazırlanan 3-4 maddelik bir af yasa tasarısı gündeme gelmiş, ancak bu tasarı Meclis'te kendine yer bulamamıştı. Söz konusu tasarıda o sırada dağıtım şirketlerine herhangi bir ceza gelmemesine rağmen onlarla ilgili af da öngörülüyordu. Şimdi yeniden gündeme gelen yasa maddesi şöyleydi:

"Lisans başvurularını yapmış ancak bu lisanslarını geçici çalışma süresinden sonra temin eden bayilerle, hiç lisans başvurusu yapmayıp EPDK tarafından faaliyetlerini durdurmaları konusunda tebligat yapılmamış istasyonlara ve lisansını süresinden sonra temin eden bayisine ikmal yapan dağıtıcılara cezai işlemler uygulanmaz."

Bu arada herkesin merak ettiği konu ise söz konusu af yasasının kimin tarafından Meclis'e getirileceği. Konu ile ilgili görüştüğümüz EPDK yetkilileri, kendilerinin bu yönde çalışmaları bulunmadığını belirtirken, daha önce Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek de benzer açıklama yapmıştı.

Halen Meclis'te akaryakıt bayi olan milletvekillerinin bulunduğuna işaret edilerek yasa teklifinin bunlar aracılığı yapılabileceği konuşuluyor.

Geçtiğimiz hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından akaryakıt dağıtım sektöründe faaliyet gösteren 28 şirkete kesilen 1.6 milyar YTL'nin nasıl tahsil edileceği de merak konusu.

Şirketler kararla ilgili Danıştay'a itiraz etse de işi şansa bırakmak istemediklerinden Meclis kapısını da zorlamaya başladı bile.Daha önce Enerji Bakanlığı ve akaryakıt bayileri tarafından hazırlanan 3-4 maddelik bir af yasa tasarısı gündeme gelmiş, ancak bu tasarı Meclis'te kendine yer bulamamıştı. Söz konusu tasarıda o sırada dağıtım şirketlerine herhangi bir ceza gelmemesine rağmen onlarla ilgili af da öngörülüyordu.

Şimdi yeniden gündeme gelen yasa maddesi şöyleydi:

"Lisans başvurularını yapmış ancak bu lisanslarını geçici çalışma süresinden sonra temin eden bayilerle, hiç lisans başvurusu yapmayıp EPDK tarafından faaliyetlerini durdurmaları konusunda tebligat yapılmamış istasyonlara ve lisansını süresinden sonra temin eden bayisine ikmal yapan dağıtıcılara cezai işlemler uygulanmaz."

Bu arada herkesin merak et