Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 3

28. Ohrid / Makedonya

En güzel Balkan kentlerinden biri olan Ohrid, sadeliğiyle ve dört bir yana saçılan tarihi izlerle hemen sevdiriyor kendini. Aynı adı taşıyan gölün kıyısında kurulan, cazibesini büyük ölçüde bu göle borçlu olan bir yer. Avrupa'nın en eski, en derin ve en berrak suya sahip gölleri arasında yer alıyor. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ohrid'de; daracık sokaklara serpiştirilen tarihi evlerin arasında yürümek, gölün etrafında gezintiye çıkmak, manzaraya nazır restoranlarda keyifli bir yemek molası vermek yapılacaklar listenizde olsun.

330
Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 4

27. Monsanto / Portekiz

Monsanto köyü, Portekiz'in en turistik köylerinden biri. Yılın herhangi bir zamanında, farklı ülkelerden gelen turistler, büyük taş kayalar arasında inşa edilen ve "Portekiz'in en Portekizli kasabası" unvanına sahip bu güzelliği görmek için buraya akın ediyor.

430
Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 5

26. Zalipie / Polonya

Polonya'nın en güzel köyü olan Zalipie, Krakow şehrine yaklaşık 68 km. uzaklıkta bulunuyor. Köyü özel kılan ise evlerin çiçek motifleriyle süslenmiş olması...

530
Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 6

25. Sint-Martens-Latem / Belçika

Belçika'daki Doğu Flanders eyaletinde bulunan bu kasaba Avrupa'da pek fazla bilinmiyor. Listede 25'inci sırada yer alıyor.

630