Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 10

21. Koprivştitsa / Bulgaristan

Bulgaristan'da Topolnita Nehri üzerinde, Sofya'ya bağlı Koprivshtitsa tarihi bir kasaba. 1876 Nisan Ayaklanmasının merkezlerinden biriydi ve çok popüler bir turizm beldesi… Otantik Bulgar mimarisi ve halk müziği festivalleri ile ünlü.

1030
Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 11

20. Sopron / Macaristan

Sopron, Neusiedl Gölü / Fertö gölü yakınlarındaki Avusturya sınırındaki Macaristan'da bir kent. Sopron uzun menzilli doğa yürüyüş (trekking) yolu olan Sultanlar Yolu üzerinde yer alıyor. Sopron, 300'den fazla diş kliniğine sahip bir şehir olarak Dünya diş başkenti olarak da biliniyor.

1130
Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 12

19. Reine / Norveç

Bu kasaba, Norveç'in en büyük haftalık dergisi (Allers) tarafından 1970'lerin sonlarında ülkenin en güzel köyü seçilince dikkatleri üzerine çekmiş. Güzel manzarasıyla Norveç'i tanıtan broşürlerde de sıkça kullanılan Reine, Sakrisoya ve Hamnøya'nın güneyinde yer alıyor. Günümüzde de çoğu gezgin tarafından 'Dünyanın en güzel köyü' olarak tanımlanan Reine'in yerini tam olarak tarif etmek gerekirse de, Kuzey Kutup Dairesi'nin 100 km üstündeki Moskenesøya Adası üzerine kurulu bu şirin yerleşim yeri.

1230
Avrupa'nın en güzel 30 kasabası belli oldu: Türkiye'den de bir yer var! - Sayfa 13

18. Bernkastel-Kues / Almanya

Bernkastel-Kues, Almanya'nın Rhineland-Palatinate eyaleti sınırında Mosel Nehri kenarında yer alıyor. Bölgede gezilecek yerler arasında Curanus Stift köprüsü, Landshut Kalesi, üzümlükler, Saint Michael Çeşmesi ve Craach Kapısı bulunuyor.

1330