Polemik & Kulis
27 Şub 2013 00:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:03

AVNİ ÖZGÜREL'İN YORUMU ALİ BAYRAMOĞLU'NU ÇOK KIZDIRDI; ÇARPITMA AVNİ!

Abdullah Öcalan'ın misyonunu tartışan usta gazeteciler birbirlerine girdiler...

A Haber ekranlarında haftanın gündem analizini masaya yatıran Özge Özsağman’ın sunduğu ‘Pazartesi Sendromu’nda bu hafta Teröre karşı çözüm süreci ve BDP heyetinin ikinci İmralı ziyareti tartışıldı.

A Haber ekranlarında konuşan usta gazeteciler Ali Bayramoğlu ve Avni Özgürel, Kürt sorununda çözüm arayışları kapsamında başlayan yeni İmralı sürecini masaya yatırdılar.

USTA GAZETECİLER, ÖCALAN'IN MİSYONU İÇİN KAPIŞTI

Abdullah Öcalan'ın devletle yürüttüğü görüşmelerde Kürtler adına neyi temsil ettiği üzerine başlayan tartışma, Özgürel ve Bayramoğlu arasında gergin diyaloglara sahne oldu.

ÖCALAN DA ATATÜRK'ÜN ALDIĞI TEPKİLERİ ALABİLİR

Avni Özgürel, Atatürk'ün Kurtuluş savaşı sonrasında başarılı bir iş çıkarmasına karşın ülke içinde aldığı eleştirileri hatırlatarak, Öcalan'ın da Kürtler arasında böyle bir tepki almasının yanlış olacağını söyledi. Ali Bayramoğlu'nun bir değerlendirmesine göndermede bulunan Avni Özgürel, beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Özgürel şöyle konuştu:

ÖCALAN'I DEVLETTEN BUNU ALDI BUNU ALAMADI DİYE GÖRMEK YANLIŞ

“Süreçte elbette duyarlılıklar, tedirginlikler yüksek. Cumhuriyet’in kuruluş aşamasınra herkesin hayalinde Musul ve Kerkük’ün de içinde olduğu bir Misak-ı Milli coğrafyası vardı ama bu gerçekleşmedi. Birçok insan Cumhuriyet’i kuran iradeyi suçladı. Benzer şekilde bugüne döndüğümüzde Öcalan’ı da Türkiye’den haklar koparmak için pazarlık masasında görmek, onu aldı bunu alamadı diye düşünmek doğru değil”

BAYRAMOĞLU: ÇARPITMA AVNİ!

Özgürel'in sözlerine itiraz eden Bayramoğlu,"kim görüyor ki öyle?" diye sorduktan sonra Özgürel’i sözlerini çarpıtmakla suçladı. Hayli gerilimli dakikaların yaşandığı yayında, “Çarpıtma! Ben böyle bir şey söylemedim” diyen Bayramoğlu, şöyle konuştu:

“Öcalan’ın Kürtler nezdindeki otoritesi Öcalan’ın Kürt taleplerini hangi düzeyde isteyeceği yönünde şekillenebilir. Öcalan Türkiye’den mal koparıyor demedim. Üslubum da böyle değil. Sen Türkiye’sin, ben senden mal koparıyorum yok böyle bir şey. Ben sadece basına yansıyanları analiz ediyorum.”