Assolist Esengül'ün hayatı ve sır dolu ölümü film oluyor: Pınar Deniz oynayacak - Sayfa 6

Bu yaz çekilecek film seneye şubat ayında vizyona girmesi bekleniyor.

614
Assolist Esengül'ün hayatı ve sır dolu ölümü film oluyor: Pınar Deniz oynayacak - Sayfa 7

NE OLMUŞTU

Milliyet'ten Ayşe Özdemir'in haberine göre çifte cinayetin nedeniyle ilgili muhtelif iddialarda bulunuldu. Bu iddialardan bazıları şunlardı: 1- Oflu İsmail’in ortak olduğu menajerlik bürosu, Esengül’ü kendine bağlamak istiyor, Karaoğlu buna karşı çıkıyordu. 2- Olay Hacısüleymanoğlu ile Karaoğlu arasındaki uyuşturucu meselesinden kaynaklandı. 3- Görgü tanıklarından olan Esengül’ün kardeşi Sezen Beşikçi ise yıllar sonra olayı gazeteci Tülay Şubatlı’ya şöyle anlattı: “Oflu İsmail sahnenin en önündeki büyükçe bir masada oturuyordu. Masası çok kalabalıktı. Tabakların içinde kokain vardı, sürekli çekiyorlardı. Ablam sahnedeyken Oflu İsmail ‘Aldırma Gönül’ şarkısını istedi. Ablam da söyledi. Sonra bir daha söylemesini istedi. Ablam şarkıyı tekrar okudu. Sonra bir anda silahlar patladı..."

714
Assolist Esengül'ün hayatı ve sır dolu ölümü film oluyor: Pınar Deniz oynayacak - Sayfa 8

"Ne olduğunu anlayamadım, bağırış çağırış herkes kaçıştı. Gazinonun patronu Akbulut Karaoğlu vuruldu. Garson Hasan Yolalı da beni korumak isterken vuruldu, bana âşıktı, beni apar topar kulise götürmek isterken bir mermi de ona isabet etti. Ablam ‘Sen bu olaya hiç karışmıyorsun’ dedi ve biz hemen toz olduk. Zaten gazinoyu da hemen boşalttırdılar. Ablam depresyona girdi, cinayeti gördüğünü söylese Oflular peşini bırakmayacak, söylemese ölen patronun yakınları söz konusu... Ablam deli gibiydi. Hiçbir şey anlatmadı, beni olaydan uzak tutmak için."

814
Assolist Esengül'ün hayatı ve sır dolu ölümü film oluyor: Pınar Deniz oynayacak - Sayfa 9

Semiramis Gazinosu’nda 1979’un 31 Mart gecesi Esengül sahnedeyken çifte cinayet işlendiği öne sürüldü. Görgü tanıklarına göre, o gece gazinoya gelen “ünlü kabadayı” İsmail Hacısüleymanoğlu (Oflu İsmail) tabancasıyla işletmenin sahibi Akbukut Karaoğlu’yla şef garson Hasan Yolal’ı öldürdü. Çifte cinayete sahnede şarkı söylerken tanık olduğu söylenen Esengül iddialara göre, herhangi bir saldırıya uğramamak için emniyete ifadeye giderken kılık değiştiriyordu. Esengül de dehşetten sadece 17 gün sonra aldığı film teklifini kutlamak için sevgilisi olduğu söylenen iş insanı Mehmet Faruk Özfıratlı, kardeşi Sezen ve arkadaşları Turhan Yazıcı ile Emirgan’da geç vakitlere kadar eğlendi. 18 Nisan 1979’da sabaha karşı evlerine dönmekte olan grubun içinde bulunduğu otomobil Ataköy’de bariyerlere çarptı.

914