22 Eki 2024 15:26 Son Güncelleme: 22 Eki 2024 15:46

Asgari ücrete yapılacak zammı CHP'li isim açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, 2025 bütçe görüşmelerine ilişkin açıklamalar yaptı. Karabat, vatandaştan toplanacak vergi rakamını ve asgari ücrete yapılacak zammı da açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Türkiye'de çok sayıda çalışanın merak içerisinde beklediği asgari ücret zammına ilişkin açıklama yaptı.

Karabat, asgari ücret zammı belirlenirken %17,5'lik enflasyon hedefinin dikkate alınacağını öne sürdü. Karabat'ın ifade ettiği gibi %17,5'lik zam yapılması halinde yeni asgari ücret yaklaşık 20.000 lira olacak.

'DAHA ÇOK VERGİ TOPLANACAK'

2025 bütçe görüşmelerine değinen Karabat, vergi gelirlerinde yaşanan senelik artışın %46'nın üstünde olduğunu dile getirdi.

Karabat, vatandaşlardan toplanacak verginin yaklaşık 12 trilyon lira olacağını belirterek bunun %56'sını KDV (Katma Değer Vergisi) ve ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) gibi dolaylı vergilerin oluşturduğunu aktardı.

2023 senesinde faiz harcamalarının 674 milyar lira olduğunu belirten Karabat, gelecek sene bu rakamın 2 trilyon liraya ulaşacağını söyledi. Karabat, faiz ödemeleri için daha çok verginin toplanacağını ve maliyetlerin yükseleceğini belirtti.

Karabat, bütçede harcamaların artış gösterdiğini ancak yatırımların yapılmadığını ifade ederek yatırım ve katma değerli üretim olmadan enflasyon ile mücadele edilemeyeceğini dile getirdi.