Asgari ücret sonrası hepsi değişiyor! Yüzde 34 zamlı ödenecek - Sayfa 7

Bu durumda özel sektör iş yerlerinin tamamı yani hangi sektörde olursa olsun bu 500 lira asgari ücret desteğinden faydalanacaktır. Bunu da göz önünde bulundurduğumuz zaman işverene maliyeti 15 bin 262 liraya kadar düştüğü görülmektedir. Yani yükümlülüklerini düzgün bir şekilde yerine getiren, primlerini zamanında ödeyen ya da primlerini yapılandırmış olan, taksitlendirmiş olan kaçak sigortalı çalıştırmayan, sahte sigortalı çalıştırmayan bütün işverenlere maliyeti 15 bin 262 liraya kadar düşmektedir” diye konuştu.

716
Asgari ücret sonrası hepsi değişiyor! Yüzde 34 zamlı ödenecek - Sayfa 8

DOĞUM VE ASKERLİK BORÇLANMASI İÇİN UYARDI: 1 TEMMUZ'DAN SONRA...
Kadınların doğum borçlanması yaparak, erkeklerin ise askerlik borçlanmasını yaparak eksik primlerini doldurabileceğini belirten Karakaş, “Şimdi özellikle 1 Temmuz’dan sonra bunun yapılması halinde maliyetin asgari ücret artışı oranında yani yüzde 34 oranında arttığını söyleyebiliriz. Bu durumda askerlik borçlanmasına ihtiyacı olan ya da doğum borçlanmasına ya da diğer türlü Türkiye'de hizmet borçlanması ihtiyacı olanın 1 Temmuz'u geçirmeden kesinlikle hizmet borçlanmasını yapması lehine olacaktır.

816
Asgari ücret sonrası hepsi değişiyor! Yüzde 34 zamlı ödenecek - Sayfa 9

. Keza yaptığımız hesaplamaya göre günlük borçlanma maliyeti 107 lirayken, 143 liraya kadar yükselmekte. Dolayısıyla 1 Temmuz'dan önce yapıldığı takdirde 107 liralık bir borçlanma bedeli var. Ne kadar borçlanmaya ihtiyaç varsa 107 lirayla borçlanmaları halinde toplanma maliyeti bulacaklardır. 1 Temmuz'a geldiği anda birdenbire 143 liraya yükselmekte. Dolayısıyla bunu göz önünde bulundurması lazım” değerlendirmesinde bulundu.

916
Asgari ücret sonrası hepsi değişiyor! Yüzde 34 zamlı ödenecek - Sayfa 10

“GURBETÇİ VATANDAŞLARIN GÜNLÜK PRİM ÜCRETİ 151 LİRADAN 201 LİRAYA YÜKSELECEK”
Gurbetçilerin borçlanma maliyetine de değinen Karakaş, gurbetçi vatandaşların borçlanmasının, Türkiye'deki askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve diğer borçlanmalardan daha yüksek olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

1016