Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 7

Sürprizler yapıyor musunuz birbirinize? Benim ona yaptığım sürprizi kimse yapamaz dünyada. Diğer adım ‘Sürpriz Asena’. Artık korkuyor sürprizimden. Neler yapıyorsun mesela? Yeni işim düğün organizasyonu, gerçekten bu işin kadınıyım. Sana da bir sürpriz yaparım, aklını alırım. Hayalgücüm çok kuvvetli. Her şeyi bekle benden. Bu süreçte hayatından bir çok insanı da çıkardın sanki? Çok insanı eledik. Evliliğimizden mutlu olan vardı, olmayan vardı. Yıllardır dost görünüp düşman olanları görüyorsun. Bizim hayatımıza kim uyar diye düşünüp dost seçiyorsun.

714
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 8

Birbirinize karşı kısıtlamanız var mı? Hayır. Çok şeffafız. Eşim gezer tozar tatil yapar. “Neredesin, nereye gittin, niçin, kiminle gittin” demem. Evlendiğiniz zaman kurallarınızı koyacaksınız. Ne kuralı koydunuz? Ben kocama güveniyorum, kocam da bana güveniyor. Bitti. Gerisi boş. Kocam istediğini yapar sorgulamam. Neleri yapabilir mesela? Bekarken yaşadığı huzuru, arkadaşlarını, dostlarını benimle evlendi diye terk etmemeli. O düzenini devam ettiriyor. Arkadaşları 3-4 günlüğüne bir yerlere gidelim diyorsa, “Olur” diyor. Herkes şaşırıyor Asena bir şey demiyor mu diye. Sonsuz teslimiyet var sanki aranızda... Karı kocadan ziyade iki arkadaşız. Erkek arkadaşı gibiyim bazen. Her şeyi paylaşıyoruz. Bilardoya, bovlinge gidiyoruz, balık tutuyoruz, birlikte boks yapıyoruz, futbol oynuyoruz. Gününüz nasıl geçiyor? Sabah boks antrenmanına gidiyoruz. Duşumuzu alıp modaevimin inşaat ve dekorasyon işleriyle ilgileniyoruz. Her gün anne baba ziyaretimiz var. Eve gelip çalışıyorum. Bir bakıyorum akşam olmuş.

814
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 9

Eşinin ailesi evliliğinize tepki gösterdi mi? Göstermemesi komik olurdu ama tanıdıkça beni çok sevdiler. Önce gelinleriydim, şimdi evlerinin kızıyım. Sanki Hasan’dan sonra beni doğurmuşlar gibi. İlişkiniz ilk ortaya çıktığında Hasan’ın evli olduğu söylendi... Tanıştığımızda evini ayırmıştı zaten. “Biz evleniriz ama bir boşanma sürecim var. Burada uzun sürüyor. Beni bekler misin?” dedi. “Tabii, üç yıl da sürse beklerim” dedim. O dürüstlüğüne o kadar aşık oldum ki. Evli olup da başkalarıyla nikah yapanlar var. Öyle bir adam yansıtıldı ki, hem evli hem sevgilisi var, üstüne bir de Asena ile aşk yaşıyor gibi... Tam tersi. Onu tanıdığımda her şeyden sıyrılmış, sadece boşanmayı bekliyordu. Almanya’da ne yapmayı planlıyorsun? Mesleğimi dolu dolu yaptım. Doğru zamanda yuva kurdum. Şimdi de hayatıma iş kadını olarak devam edeceğim. Gelinlik ve abiye giyim mağazası açmayı planlıyorum. Üç katlı 600 metrekare bir yer tuttuk. Burada kendi markamı yaratacağım. Kostümlerimi hep kendim tasarlıyordum zaten. Tasarladığım modelleri diktireceğim.

914
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 10

Elindeki avucundaki her şeyi bu işe yatırıyorsun yani... Yoo, kocam sağolsun. Öyle bir şey yapmaya kalksam da izin vermez. Yıllardır çalıştığımı biliyor, “Sen emekçi kadınsın. Senin için hiçbir şey kolay olmamış. Hayal et ve yap. Ne istiyorsan yapmaya hazırım” dedi. Evlilik sözleşmesi yaptınız mı? Hayır. Yapan yapar, herkesin kendi bileceği iş. Bizim kalp sözleşmemiz var.

1014