Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 4

İçine mi doğdu evleneceğin? Sanki yıllardır tanıyor gibiydim. Baktım birbirimize ciddi ciddi hesap veriyoruz. 25 Nisan’da yüzyüze geldik. İlk gördüğümde, “Benim kocam, çocuğumun babası” dedim. Elini uzattı, “El mi?” dedim ve dudaklarından öptüm. Çok enteresan, o da beni ‘Kadınım’ diye kaydetmiş. 3. yılımıza giriyoruz. Evlenme teklifi ne zaman geldi? Her dakika. “Seninle evleneceğim, alacağım, kaçıracağım seni” diyordu hep. Evlilik yaramış. İstanbul’u bırakıp Almanya’ya yerleşmek zor oldu mu? Benim devrimim kocam. O nereye ben oraya. Anladım ki onsuz yapamam.

414
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 5

Çok aşık gördüm seni... Bu kadar kıymet gördüğüm adama nasıl aşık olmam. Bir daha mı kalbim bu kadar atacak? Bir daha mı geleceğim dünyaya? Onunla sonsuzluğu paylaşacağım. Çocuklarımız olacak. Dansı bıraktın mı? Bıraktım. Babaanneciğime baktım. En zengin ailede bile yaşayamayacağı hayatı yaşattım. Her şey, ne kazandıysam babaannem içindi. O öldüğünde dedim ki artık kaybedecek bir şeyim yok, çalışmama da gerek yok. Çünkü onun için çalışıyordum. Ve hayatımda bazı şeyleri değiştirmeye başladım. Eşim de kararlarımın doğru olduğunu bana gösterdi.

514
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 6

Ne oldu onca kostüm? Sayısını hatırlamıyorum ama çoğunu hediye ettim. Bazılarını sattım. En özel olan 10-15 kadarını da sakladım. 98 yılında giydiğim kostümler bile duruyordu. Kostümlere verdiğim parayla 3-4 ev alırdım. Bir jubile yakışırmış sana... Bir yıl sonra yapacağım. Eşimin fikri. 20 dansçıyla Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda tüm geliri kadın sığınma evlerine gidecek muhteşem bir şovla veda etmeyi düşünüyorum. Akıllara kazınacak. Zirvede bir veda olacak. Evlenince hayatında neler değişti? Evim, arabam, saçım, her şeyim değişti. Saçımdaki kaynakları bile çıkardım. Allah bana yeni bir sayfa açtı. Hasan ile yeniden doğdum.

614
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 7

Sürprizler yapıyor musunuz birbirinize? Benim ona yaptığım sürprizi kimse yapamaz dünyada. Diğer adım ‘Sürpriz Asena’. Artık korkuyor sürprizimden. Neler yapıyorsun mesela? Yeni işim düğün organizasyonu, gerçekten bu işin kadınıyım. Sana da bir sürpriz yaparım, aklını alırım. Hayalgücüm çok kuvvetli. Her şeyi bekle benden. Bu süreçte hayatından bir çok insanı da çıkardın sanki? Çok insanı eledik. Evliliğimizden mutlu olan vardı, olmayan vardı. Yıllardır dost görünüp düşman olanları görüyorsun. Bizim hayatımıza kim uyar diye düşünüp dost seçiyorsun.

714