Argün Albayrak'tan yeni kitap: Gelibolu Tümsek
İçinde yüz binlerce hikâyenin yaşandığı; mucizelerin, dramların, hasretlerin ve hayallerin birbiri içinde yitip gittiği son yüzyılın en dehşet savaşı ve akıllara durgunluk veren bir vatan savunması…
Gelibolu Tümsek; on üç yaşındaki aksak bir çocuğun, eşeği ile birlikte babasının peşinden yollara düşerek yemyeşil dağlarda kayboluşunun ve muamma dolu bir savaşın içine sürüklenişinin hikayesi. Attığı her aksak adımda babasını bulmaya çalışırken, Çanakkale’de konuşlanan Türk Hilal-i Ahmer sıhhiyecilerinin sahip çıktığı Aksak Ali, onlarla birlikte cansiperane savaşa koşarken, akıl almaz bir arbedenin içinde yaşam savaşı veriyor.
Gelibolu Tümsek, masum duyguların karanlık bir girdaptan kurtulma çabası ve gümbürdeyen bombalara rağmen asla vazgeçmeyenlerin hikayesi. Cesur şehitleri için ağıtların yakıldığı ama asil Türk milletinin coşkuyla kalbinde sakladığı büyük zaferin unutulmayacak marşı…
Gelibolu Tümsek, bu dehşet savaşın tarihi örgüsü içinde kaleme alınmış destansı bir kurgu hikâyedir. Kerasus Kitap tarafından yayıma hazırlanan Gelibolu Tümsek, Nisan 2021 ayı itibariye tüm seçkin kitapevleri ve çevrimiçi kitap sitelerindeki raflarda yerini alıyor.
ARGÜN ALBAYRAK KİMDİR?
Argün Albayrak, 19.07.1967’de dünyaya geldi. Bir Onkolog ve şair olan babası Aydoğan Albayrak’ın mesleği gereği ilk dört yılını ABD’nin Dallas eyaletinde geçirdi. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi tıp fakültesini kurmak için görevlendirilen ailesiyle birlikte Erzurum’da yaşamaya başladı. Orta öğreniminin son döneminde İstanbul’a döndü. 1991 yılında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. Mezuniyetinden hemen sonra Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı’nın subay yabancı dil eğitim projesinde aktif rol alarak İngilizce eğitim kitaplarının tasarım ve anlatıcı illüstrasyonlarını yaparak, ‘takdir belgesi’ ile ödüllendirildi.
1992 yılında, idealist arkadaşıyla birlikte Türkiye’nin “ilk özel radyosu” olan Genç Radyo’nun kurucuları arasında yer aldı. Daha sonraları kurulan POWER, Number ONE, BEST gibi bir çok radyo ile birlikte ‘özel yayıncılık yasaklarına’ karşı siyah kurdele kampanyasında görev aldı.
Reklam ve Medya yolculuğu içinde ulusal ve uluslararası reklam şirketlerinin sanat ve yaratıcı yönetmenliklerini üstlendi. Ulusal ve uluslararası alanda bir çok reklam ve sosyal sorumluluk ödülü alan projelerde yönetici olarak görev aldı. Kariyeri süresince bir çok yerel / küresel markalar için önemli ve bilinirliği yüksek reklam/ pazarlama kampanyalarına imza attı.
Tüm bunlar dışında, Marka kimliği ve fizyolojisi üzerine de çalışan Albayrak, bu alanda da bir çok markanın kurumsal marka kimlik ve fizyolojilerinin yapım ve Türkiye adaptasyonlarını tasarlayarak hayata geçirdi. Pek çok üniversite ve kurum-kuruluşların mesleki sempozyumları ile derslerinde davetli konuşmacı olarak yer alan Albayrak, 99 depreminden hemen sonra Adapazarı’na gitti ve oluşturduğu ekip ile yardım çalışmalarında görev aldı. 3 ay boyunca devamlı olarak çalıştı. Bu süreç sonunda Bolu ve Düzce Valiliklerince takdir edilen üstün hizmet belgesi ile teselli buldu.
2010 yılında kurduğu; 3kişilerloop marka ismi ile bir çok markanın iletişim projelerini yönetti. Profesyonel yaşamı dışında; Cavidan, Etiketin Arka Yüzü, Asil Ruhlu Şapşal isimli üç hikayeyi roman ve araştırma tarzında kaleme alan Albayrak, son olarak
‘Gelibolu.TÜMSEK’ isimli romanını tamamladı. Albayrak halen; Şimdiki Gelecek ve VEO platformlarının kurucu ekibi içinde ulusal/uluslararası sanat ve Çocuk / Kadın projeleri, Kol Kola online gönüllülük sistemi ile “Gelibolu.Tümsek” adlı eserinin uzun metraj film projesi üzerine çalışıyor.