Apple'ın başı 'kara bulutlar' ile dertte - Sayfa 12

Peki Android telefonlarda tehlikede mi? Yoksa sorun sadece Apple'ın iCloud servisiyle mi sınırlı?

1215
Apple'ın başı 'kara bulutlar' ile dertte - Sayfa 13

Az önce bahsettiğimiz üzere iCloud'daki bir açığı kullanan hacker'lar bu şekilde sisteme sızmayı başardılar. Google'ın Android platformunda ise henüz bilinen böyle bir açık yok. Bu nedenle Android kullanıcıları için en azından bugünden bir tehlike var demek mümkün değil.

1315
Apple'ın başı 'kara bulutlar' ile dertte - Sayfa 14

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, konuyla ilgili Hürriyet'e yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: "Kimi kullanıcılar bilinçli olarak verilerini iCloud'a senkronize ediyor. Ama bazıları iCloud'a nelerin yedeklendiğinin farkında değil. Bireysel kullanıcılar iCloud'a fotoğraf, rehber vb. hangi dosyalarını yedeklediğini bilmesi gerekiyor. Kullanıcılar bunu iCloud ayarlarından kolayca belirleyebiliyor

1415
Apple'ın başı 'kara bulutlar' ile dertte - Sayfa 15

Fotoğrafları yayınlanan ünlüler de bence fotoğrafların iCloud'a yedeklendiğinin farkında değil. Bilinçli olarak bu görselleri koymadıklarını düşünüyorum. Genelleme yapmak yanlış olur; ancak bütün sistemlerde güvenlik açıkları olabilir; Bulut teknolojisi de buna dahil. iCloud çok faydalı bir servis. Ama kullanırken ayarlara iyi bakmalı, kullanıcıların nelerini iCloud'a yedeklediğini bilmesi gerekiyor."

1515