Gündem
17 Eyl 2024 09:51 Son Güncelleme: 17 Eyl 2024 09:56

Antalya'nın ünlü turizmcisiydi! Oteli 536 milyon liradan satışa çıktı!

İcradan satışa çıkan oteller kervanına Throne Beach Resort Otel de katılıyor… 2023 yılının sonunda akıllara durgunluk veren bir olayla gündeme gelen Turizmci Bahri Şanlı’nın Manavgat’taki oteli 536 milyon lira bedelle icradan satışa çıktı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Antalya bu iflası konuşuyor.. Bir dönemin en ünlü turizmcilerinden olan Bahri Şanlı'nın otelleri bir bir icradan satılıyor. 17 Nisan’da Alanya’da bulunan Azur Resort Oteli 107 milyon liradan satışa çıkan Şanlı’nın şimdi de Manavgat’ta bulunan 313 odalı Throne Beach Resort oteli de 536 milyon muhammen bedelle açık artırma usulüyle satılacak. Şanlı’nın otelinin satışında alacaklı olan ise Halk Bankası..

İHALE İLANI YAYINLANDI

İhale bülteninde yayınlanan ilanda şu bilgilere yer verildi: Antalya'nın manavgat ilçesi Örenşehir Mahallesi 162 ada 1 parselde faaliyette olan 5 yıldızlı son olarak Throne Nilbahir Resort Spa Hotel Manavgat ( Throne Beach Resort & SPA ) ismiyle faaliyet gösteren tesis Manavgat İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı. 313 odası bulunan, bin 131 metrekarelik arsası ile birlikte 536 milyon 694 bin TL muhammen bedelle icradan satışa çıkarılan son olarak Throne Nilbahir Resort Spa Hotel Manavgat ( Throne Beach Resort & SPA ) ismi ile faaliyet gösteren otelin satışı için ilk ihale 10 Ekim 2024 tarihinde saat 13.33'te, ikinci ihale 7 Kasım 2024 tarihinde aynı saatte gerçekleştirilecek.

HELALLİK İSTEYİP KENDİSİNİ OTELE KİTLEDİ

Refah Partisi’nden Manavgat İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Bahri Şanlı’nın adı geçtiğimiz yıl sonunda kendini odaya kilitlemesi ile gündeme geldi. Otelini kiraya veren Alanyalı ünlü turizmci Bahri Şanlı, kiracılarıyla sorunlar yaşamaya başladı. Otelde kendisine ait olduğunu öne sürdüğü ofise girişinin engellendiğini öne süren Şanlı, çilingir ile kapıyı açtırarak kendini odaya kapattı. İşletmecilerin de Şanlı’nın çıkması için odanın elektriği ve internet erişimini kesmesi üzerine gerilim yükseldi. Birkaç gün kendini odaya kapatan Şanlı hakkında yerel basında kayıp haberleri çıktı. Şanlı’dan bir müddet haber alamayınca yakınları otel işletmecileri tarafın rehin alındığını sanarak jandarmaya başvurdu. Şeker ve tansiyon hastası olan Şanlı, ilaçlarına erişemeyince çareyi ambulans çağırarak otelden çıkmakta buldu. Hastanedeki kontrolleri sonrası Jandarma, Şanlı ve otel işletmecisinin ifadelerini aldı. İşletmeciler de Şanlı’dan otelin marka değerini düşürücü eylemlerde bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu.

AVUKATI DARP ETTİ

Şanlı bu olaydan 10 gün sonra, 23 Kasım 2023 tarihinde bu kez başka bir olayla gündeme geldi. Şanlı’nın Tatilimo isimli seyahat acentesine 2.5 milyon TL’lik senet yaptırdığı ve 100 bin liralık ihtiyati haciz alarak borcunu ödemediği iddia edildi. Gün içerisinde Şanlı’nın bulunduğu ofise giden haciz, icra memurları ve alacaklıları ofiste bulunan kasaların tespiti için içeri girmek istedi. Jandarmayla yaşanan tartışmanın ardından haciz memurları, ofise girerek kasaları dışarı çıkardı. Şanlı ise kontrolden çıkarak avukatı darp etti ve yeniden ofisine girip kendini kilitledi.