Anne ve babaları böyle tuzağa çekmişler: “Kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler” - Sayfa 4

Bebeğinin 17 Ocak’ta ambulansla sevk edildiğini ve 5 günlük yatış ücreti olan 35 bin lirayı peşin ödediğini kaydeden B.N.O, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bebeğimi yenidoğan yoğun bakım ünitesine aldılar. Orada kuvöze koyduklarını gördüm. Benden bazı medical malzemeler olduğunu düşündüğüm şeyler istediler. Biberon, şampuan, bebek bezi ve bazı ilaçlar aldım.

412
Anne ve babaları böyle tuzağa çekmişler: “Kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler” - Sayfa 5

“KUVÖZDE BEBEĞİMİN ÖLÜ HALİNİ GÖSTERDİLER”

Ertesi gün sabah 08.00'de aradılar ve bebeğimin durumunun kötü olduğunu, hastaneye gelmemiz gerektiğini söylediler. Hastaneye gittiğimde bebeğimin sabah 06.00 sıralarında öldüğünü, geri döndürmeye çalıştıklarını ama başarılı olmadıklarını söylediler.

Bebeğimi görmek istediğimde, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler.”

512
Anne ve babaları böyle tuzağa çekmişler: “Kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler” - Sayfa 6

“YOĞUN BAKIMLARIMIZ DOLU”

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede müşteki olarak yer alan babalardan M.H.K, 13 Kasım 2023’te 28 haftalık hamile olan eşi Z.K. ile tansiyon rahatsızlığı üzerine Esenyurt’taki Özel Esencan Hastanesi’ne gittiklerini anlattı.

Burada 4 saat bekletildikten sonra, “Yoğun bakımlarımız dolu.” denilerek, Esenler’deki Özel Güney Hastanesi’ne yönlendirildiklerini belirten M.H.K, eşinin hastenaye ait özel ambulansla diğer hastaneye sevk edildiğini anlattı.

612
Anne ve babaları böyle tuzağa çekmişler: “Kuvözde bebeğimin ölü halini gösterdiler” - Sayfa 7

“HASTANEYE GELİR GELMEZ 8 BİN LİRA İSTEDİLER”

Hastaneye gittiğinde kendisini veznede çalışan kadın bir personelin karşıladığını anlatan adam, “Eşimin, ambulansla hastaneye gelir gelmez hayati tehlikesinin olduğunu ve acil doğuma aldıklarını söyleyerek, benden 8 bin TL istediler.” dedi.

Veznedeki kadının, ödemenin tamamını banka kartıyla kabul etmediğini anlatan M.H.K., “4 bin TL’nin nakit, 4 bin TL’nin banka kartı ile ödenmesini istediler. Akabinde istedikleri paranın nakit olan 4 bin TL'lik kısmını yakınlarda bulunan bir ATM'den çekerek veznede bulunan personele elden teslim ettim. Bana para karşılığında herhangi bir makbuz ya da işlem yapıldığına dair bir belge verilmedi.” şeklinde konuştu.

712