Anket şirketleri DEVA için ne dedi? Flaş iddia... - Sayfa 9

"Daha çok sosyal demokrat ve MHP'li bekliyordum"

AK Parti’nin son dönemde Güneydoğu’yu listelerinde ihmal ettiğini belirten Kulat, Kurucular Kurulu'yla ilgili şu tespitlerde bulundu: “Kabinede şu anda Güneydoğu kökenli Abdülhamit (Gül) Bey’i saymazsanız, ki Gaziantepli, başka isim yok. Milletvekilleri listesinde de AK Parti Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da sıkıntılıydı. Bu açığı iyi görmüşler ve pek çok Güneydoğulu ismi görüyoruz. Cesur bir fotoğraf da oluşturulmuş."


915
Anket şirketleri DEVA için ne dedi? Flaş iddia... - Sayfa 10

"Kurucular arasında yer alan İdris Şahin hakkında geçmişte bir FETÖ yargılaması olmuş, hapis de yatmıştı. Sonrasında beraat edip AK Parti’de görev verilmişti. Bugün dilekçeyi veren isim olarak dikkatimizi çekti ve o da önemli bir ayrıntıydı."


1015
Anket şirketleri DEVA için ne dedi? Flaş iddia... - Sayfa 11

"Eksiklik olarak daha sosyal demokrat ve MHP’li gibi AK Parti dışındaki alanlardan isimler bekliyordum. Bir Ramiz Ongun ismi dikkatimizi çekti. Ongun ülkücü tabanın hem MHP hem İYİ Parti açısından saygı duyduğu bir isim. Bu ismi o listede görmek önemliydi. Genel itibariyle liste için iyi diyebiliriz.”


1115
Anket şirketleri DEVA için ne dedi? Flaş iddia... - Sayfa 12

"Ak Parti'de yer bulamayan siyasetçiler"

GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş’a göre AK Parti hali hazırda iktidarda olduğu için yeni kurulan partilerin memleketi sarsma imkanı bulunmuyor. DEVA’nın kurucularının “AK Parti’de yer bulamayan siyasetçiler” ve “orta düzey bürokratlar” şeklinde iki başlık altında sıralanabileceğini ifade eden Aktaş kurucular kuruluna dair şunları kaydetti:


1215