Anket şirketleri DEVA için ne dedi? Flaş iddia... - Sayfa 13

Ramiz Ongun kamuoyunda karşılığı olan bir isim

“AK Parti’de önceden görev yapmış kişilerin dikkat çekmesine gerek yok çünkü benzerlerinden AK Parti’de yüzlerce var. Örneğin Ramiz Ongun ismi dikkat çekici. Milliyetçi Hareket Partisi’nde belli bir yer edinmiş kamuoyunda karşılığı olan bir isim. 80’li ve 90’lı yıllarda çok karizmatik isimler olurdu, onların siyasette bir pozisyon almaları ve yer değiştirmeleri çok kıymetliydi. Örneğin 80’li yıllarda Beşir Hamitoğulları’nın Refah Partisi’nden yana tavır takınması önemliydi. Bugün kim bir partide yer alsa konuşulur? Muhtar Kent, İlber Ortaylı olsa konuşulur. Karizmatik olup da Türkiye siyasetinden şu insanlar bizimle dediklerinde çok da karşılık oluşturmuyor.”


1315
Anket şirketleri DEVA için ne dedi? Flaş iddia... - Sayfa 14

Bugün kurulduk yarın iktidar olacağız yok!

Yeni kurulan partiler ve ana muhalefet partisi CHP’nin sorunu olduğunu söyleyen Aktaş, “İktidar partisi çözülmeden muhalefet partilerinde bir etkinlik oluşmuyor. AK Parti kurulalı 20 yıla yaklaştı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranı 20 ile 26 bandında hiç değişmiyor. Bizim araştırmalarımıza göre iktidar hala cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu koruyor. Hata payı çerçevesinde yüzde 49 da 50 de olabilir. Bu şartlarda yeni kurulacak partiler için ‘bugün parti kurduk yarın iktidar olacağız’ çok gözükmüyor. Uzun erimli bir yola talipler ve bakıp göreceğiz” diye konuştu.


1415
Anket şirketleri DEVA için ne dedi? Flaş iddia... - Sayfa 15

Davutoğlu'nun oy oranı düştü, Babacan'ı göreceğiz

Yeni kurulan siyasi partilerin siyasete katacaklarının tartışmalar etrafında belirleyici olacağını belirten Aktaş, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi’nin kurulduktan sonra kamuoyu desteğinin azaldığını savunarak şunları söyledi: “Siyasetin genel gidişatına, ekonomi, demokrasi, özellikle de uluslararası ilişkiler ve ulus devletin güçlendirilmesi noktasında ne söyleyecekleri önemli. Dönemin ruhu çok kibarlığı, centilmenliği ve İskandinav tarzı siyaseti kaldırmıyor. Ekonomi ve uluslararası alana dair söyleyecekleri şeyler vatandaşın ilgisini gösterecek. Yerel seçimlerden sonra yeni kurulacak partilere sanki ilgi ve alâka vardı. Ama bu giderek azalan bir trende dönüştü. Aynı hava bugün siyasette yok. Çok ön yargılı ve çok olumlu ifadeler kullanmak doğru değil. Nihayetinde kendileri bir tarz ortaya koyacaklar ve vatandaş da onları takip edecek. Örneğin Ahmet Davutoğlu’nun partisine kamuoyu desteği kurulmadan önce daha yüksekti. Kurulduktan sonra destek kaybetti. Babacan’ı da göreceğiz.”


1515