Zirvedeyken resmen çakıldılar! 2022 yılının en kötü patronları belli oldu

MARK ZUCKERBERG

Bir zamanların dahi çocuğu olarak adlandırılan Mark Zuckerberg için işler son dönemlerde hiç iyi gitmiyor.

Zuckerberg'ün metaverse dünyasına olan kör inancı 14 ayda hisse fiyatları yaklaşık yüzde 60 düşürerek şirketin güncel piyasa değerini 400 milyar dolara indirdi Hisse fiyatlarındaki bu düşüşün piyasa değeri ise yaklaşık 600 milyar dolar olarak hesaplandı. Ayrıca Zuckerberg'ün kişisel serveti ocak ayından bu yana 76 milyar dolar azaldı ve Metaverse projesi onu dünyadaki en zengin 20 kişi arasından çıkardı. 

Mark Zuckerberg 2022 yılında şirket tarihinin en büyük işten çıkarmasına imza attı. Zuckerberg tarafından 11 bin çalışanını işine son verildi. Meta CEO'su bu durumu ise şu sözlerle açıkladı: “Ne yazık ki, beklediğim gibi olmadı. Çevrimiçi ticaret yalnızca önceki trendlere dönmekle kalmadı, makroekonomik gerileme, artan rekabet ve reklam sinyali kaybı da gelirimizin beklediğimden çok daha düşük olmasına neden oldu. Bu durumu yanlış anladım ve bunun sorumluluğunu alıyorum.”

Son ankette AK Parti artık ikinci sırada değil! İki yeni dizi başladı, reyting tablosu karıştı! Show TV’nin yeni dizisi Deha reytingde ne yaptı? Hangi yapım reytinglerde zirveye adını yazdırdı? Ünlü sunucu Şenay Düdek'in son hali şaşırttı Ünlü modacı o benzetmeyi duyunca çıldırdı!