ZEYNEP ÖZBATUR 'YILIN YAPIMCISI' ÖDÜLÜNÜ ALDI!

Avrupa Film Akademisi tarafından EURIMAGES ödülüne layık görülen Zeynep Özbatur Atakan "yılın yapımcısı" ödülünü aldı.

Türk sinemasının son yıllarda en çok konuşulan ve dünyada da ses getiren filmlerine imza atan Zeynep Özbatur Atakan, Avrupa Film Akademisi tarafından EURIMAGES ödülüne layık görüldü ve ’yılın yapımcısı’ ödülünü, Talinn’deki ödül töreninde aldı.


Avrupa Film Akademisi ve Eurimages yetkililerinin ortak kararıyla verilen ödül AVRUPA FİLM AKADEMİSİ Ödül töreninde Atakan’a verildi. Sinema dünyasının ünlü isimlerinin biraraya geldiği Talinn’in -10’larda seyreden soğuk havası, Estonia Swissotel’in önündeki kırmızı halı seramonisi ve görkemli tören ile ısındı.

Zeynep Özbatur ödülünü teslim alırken “ bir yapımcı olarak hep kamera arkasında kalmayı seçtiğimden kamera önünde olmaktan çok heyecanlıyım. Bu ödülün Türkiye’de “yapımcılık” ve de “ortak-yapımcılık” anlayışı açısından çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü “ortak-yapım” kavramı, Türkiye’de Eurimages ile gelişti ve pek çok yüksek standartta işin gerçekleşmesine neden oldu. Ortak yapımların önemini çok iyi bilen ve tüm filmlerimi Avrupa ortaklıkları ile yürüten bir yapımcı olarak, bu gün bu ödülü almaktan çok gurur duyuyorum. Dolayısıyla, çalışmalarımı görüp ödüllendirmeye layık gören Eurimages’a ve Avrupa Film Akademisi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

20 yılı aşkın süredir sinemaya verdiği destek ile kaliteli ve ortak pekçok yapımın hayata geçmesini sağlayan Eurimages, 2007 yılından bu yana Avrupa Film Akademisi işbirliği ile verilen EURIMAGES Ödülü için ilk kez bir Türk yapımcı seçti.

Zeynep Özbatur Atakan; “Lola and Bilidikid” (Kutluğ Ataman ), “Hiçbiryerde” (Tayfun Pirselimoğlu), “İklimler” ( Nuri Bilge Ceylan) ve Türkiye’ye Altın Palmiye getiren “3 Maymun” (Nuri Bilge Ceylan ) filmlerinin yapımcısı.