ZAHİT AKMAN,DENİZ FENERİ ŞİRKETLERİNE ORTAKLIK İÇİN 586 BİN EURO'YU NEREDEN BULDU?..

Deniz Feneri dosyasını Türkiye´ye getiren gazeteciler Ali Gülen ile Vedat Ali Aydın'ın hazırladıkları kitaptaki belgelere göre Zahid Akman,Deniz Feneri şirketlerine 586 bin Euro ile ortak olmuş.

Deniz Feneri dosyasını Türkiye´ye getiren gazeteciler Ali Gülen ile Vedat Ali Aydın, akıl almaz gerçekleri gözler önüne sererken, daha önce Deniz Fenerciler´in ve RTÜK Başkanı Zahid Akman´ın yalanlamalarını da teker teker çürütüyor. Kitaptaki belgelere göre Zahid Akman, Deniz Feneri şirketlerine 586 bin Euro ile ortak olmuş.


DENİZ Feneri´nin Almanya ayağı olan ve Türkiye´deki Deniz Feneri ile de sıkı bağları bulunan Deniz Feneri e.V. dosyası artık Türkiye´de.


En büyük yardım vurgunundan biri olan Deniz Feneri ve bağlı şirketleri ile gerçekleşen yardım vurgununun tüm belgeleri iki gazeteci tarafından Türkiye´ye getirildi. Gazeteci Ali Gülen ile Vedat Ali Aydın, bu belgeler ışığında "AKP´nin Feneri Böyle Söndü" isimli kitabı hazırladı.


HEPSİ TEK TEK BELGELENİYOR


Cadde Yayınları´ndan piyasaya çıkan 400 sayfalık kitapta, akıl almaz gerçekler belgeleriyle ortaya konuyor. Ayrıca Deniz Fenerciler ve RTÜK Başkanı Zahid Akman´ın daha önce reddettiği bir çok olay da belgeleniyor.


Görevine 2005 yılı temmuz ayında başlayan Zahid Akman, daha önce yaptığı açıklamalarda o zaman yurt dışında başka görevi olmadığını açıklamıştı. Oysa, belgelere göre Akman, Almanya´daki 1.600 Türk´ün hem üyelik parasını hem de devlet konut teşviğini batıran Deniz Feneri Kooperatifi´nin şirketi ASSPLAN´ın yönetimindeydi. Bu görevi 23.01.2006´ya kadar devam etti.


Akman RTÜK Başkanı´yken ayrıca Euro 7 Fernseh & Marketing GmbH isimli şirket ile OFWG isimli kooperatifin de başındaydı. Kooperatifin yönetim kurulu üyeliğinden 25.7.2006 tarihinde ayrıldı.


Ayrıca Weiss GmbH´nin Genel Müdürlüğü´nü 30 Eylül 2005´e kadar sürdürdü. Aynı şirketteki hissedarlığından ise 08.12.2005´te çıktı.


YENİ ŞAFAK´IN EN BÜYÜK HİSSEDARI


RTÜK Başkanı Dr. Zahid Akman, bunun dışında Atlas Media Marketing, European Consulting & Marketing (Yeni Şafak) isimli şirketlerde hem ortak hem de yöneticiydi. Akman, bu şirkete 80 bin Euro koyarak en büyük ortak olurken paranın kaynağı Deniz Feneri´ne akıtılan vatandaş yardımlarıyla. Bu para sağlanınca, 2003 yılında Yeni Şafak Almanya´ya getirildi ve bir yıl yayınlandı. Daha sonra da kapandı.


Deniz Feneri´nin fakir- fukaraya yardım yapması için yardım ettiği tespit edilen yaklaşık 22 bin kişiden toplanan paralar, bir kesimin cebine akarken, "ileride işe yarar" denilerek bazı şirketlere de sermaye olarak aktarıldı. Diğer yöneticiler gibi, Zahid Akman´ın da adına paralar yatırıldı. Akman adına tüm bu şirketlere hissedarlık için adına 586.000 Euro para yatırıldı.


AKMAN BU PARAYI NEREDEN BULDU?


Tüm bu iddiaların belgeleri şimdi iki gazetecinin elinde bulunuyor. "AKP´nin Feneri Böyle Söndü" isimli kitapta da belgelerin bir kısmını bulmak mümkün.


Almanya´da iş yaptığı bir çok kişiye, "Ben başbakan Erdoğan´ın okul arkadaşıyım" dediği bile belgelerde yer alan RTÜK Başkanı Zahid Akman´ın, adına şirketlere yatırılan ve hissedar olmasını sağlayan bu parayı Deniz Feneri´nden aktarılmadıysa nereden bulduğunu kanıtlaması gerekiyor.