Yeni yasama yılı başlıyor: TBMM'nin en önemli gündem maddeleri neler?

TBMM, 1 Ekim'de çalışmalarına başlıyor. Peki TBMM'nin en önemli gündem maddeleri neler?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim'de çalışmalarına başlıyor. Yeni yasama yılının başlangıcı sebebiyle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te konuşma gerçekleştirecek.

Erdoğan’ın konuşmasında, özellikle yeni anayasa konusunda bir defa daha çağrı yapması, ayrıca iç ve dış gelişmelerle ilgili önemli mesajlar vermesi bekleniyor.

Milletvekillerini yoğun bir mesai döneminin beklediği Meclis’in ilk gündem maddeleri ise Öğretmenlik Meslek Kanunu ve yargı paketi olacak.

Ayrıca 2025 Bütçe Teklifi, 17 Ekim’e kadar TBMM’ye sunulacak. Bütçenin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri kasım ayı içinde, genel kuruldaki görüşmeleri ise aralık ayında tamamlanacak.

Öte yandan komisyon görüşmeleri tamamlanan tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunun gündemine gelecek.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de Rusya-Ukrayna savaşı ve İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılara ilişkin olarak da başkanlık düzeyinde kurumsal bir yapılanmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtmişti. Bu çalışmalar da ilerleyen günlerde Meclis gündemine gelecek.

AK Parti’nin Rekabet Kanunu ile ilgili de yürüttüğü bilinen çalışma Meclis’in gündeminde yer alacak konular arasında.

Meclis’te bu yeni dönemde Otomatik Katılım Sistemi'nin (OKS) işverenlerin de katkısı ile ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceği tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulmasına ilişkin olarak çalışmalar değerlendirilecek.