YENİ ŞAFAK 2007'Yİ ATILIM YILI İLAN ETTİ!..İŞTE ATILIMIN SLOGANI: "KOD ADIM TANYERİ YAŞIM 13"!..PEKİ YENİ ŞAFAK'IN HEDEFİNDE NELER VAR?..

Yeni Şafak 13.doğum gününü kutluyor.Yöneticiler ve yazarlar biraraya geldi,"beyin fırtınası" estirdi.AKP İktidarı'na mesafeli durmak gerek şeklinde tavrın benimsendiği toplantıdan çıkan diğer sonuçlar neler oldu?..

Geçen cumartesi günü Kadıköy yakasında gerçekleşen toplantıya başta Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu olmak üzere yazıişleri,bölüm şefleri,gazetenin ağır toplarından Fehmi Koru,Hüseyin Hatemi ve Kürşat Bumin başta olmak üzere birçok yazar ve yönetici katıldı.İşte Yeni Şafak yazarı Osman Tamburacı'nın kaleminden toplantının notları:


Bir çok gazete yok olabilir ama Yeni Şafak'ın eksikliği derhal hissedilir ve yerimize ikame olacak başka bir gazete de yok. Sözünü doğrudan söyleyen bir gazeteyiz. İnsanımız bir kanaat bekliyor buna da gazetemiz yardımcı oluyor. Karar vericiler Yeni Şafak okuyor. 2006'da pek çok olayda önde gittik. Hrant Dink'teki tutumumuz toplumda pozitif etki yarattı. Pazar payımızı da reklam pastasındaki payımızı da 2006'da % 40 büyüttük. 2007 yılı seçimler yılı. Yeni Şafak bu konularla çok özel ilgileniyor.


Nur topu gibi bir iktidar elde ettik. Yeni Şafak'ın tavrı bir partiye destek olarak verilmedi; Türk demokrasisi için bir ihtiyacı giderdik, ama o mücadele daha bitmedi. 2007 muhtemelen dönüm noktalarından biri olacak. Siyasiler seçimlerden sonra kendi tesbit ettikleri çizgiden sapıyorlar, o bakımdan Yeni Şafak vicdani bir sorumlulukla iktidar ve muhalefete en başta verdikleri sözleri hatırlatıyor.


Yeni Şafak 2000'lerden başlayarak bilhassa son iki yılda değişim projelerinin gelişiminde önder oldu. İktidara hem yakın hem uzak olmak çok zor. Bir bakışın değil, Türkiye'nin gazetesi olduk. Hrant Dink olayında dengeyi kurduk.


İslami konulardan bahsederken çekingen olmamalıyız. İnanç ve düşünce özgürlüğü içinde Müslümanların korkmaması gerekir. Bir zamanlar Yahya Efendi'yi yetiştirip İstanbul'a gönderen Trabzon Samastlar yetiştirmemeli.


Çok iktidar yanlısı gibi tavır toplumda olumlu etki yapmaz, mesafeli durmak gerek.


Okuyucu ilgiyle ekleri bekliyor. "Yeni Şafak yine magazinleşiyor mu?" deniyor ama magazin hayatın bir gerçeği.


Bazı şehirlerde Yeni Şafak bulunmuyor. Kültür sayfalarımız azaldı. 2007'de gençlik için bizi zor günler bekliyor.


Yeni Şafak bir misyondur. Yeni Şafak kanaat önderliği yapıyor, yol gösteriyor. Çocuklar Yeni Şafak okumuyor. Magazin yok! O zaman insanlar başka gazeteyi alıyor. Spor sayfaları takdir görüyor.


Popüler kültürün dışında kalamayız, magazini de, kültürel sayfaları da vermek gerek.


Birtakım çizgilerimiz olmak zorunda. Kirlilik sebebi olan konular var. Bunun adını koymak gerek.


Erkeksi gazete oluş problemimiz devam ediyor.


Türkiye'de okur profili genelde; %70 erkek, %30 kadın. Yeni Şafak'ta; %74 erkek, %26 kadın. Pek fark yok.


Ekonomi sayfaları genişletilmeli. Yapılanlar güzel ama eksik.


Haber Merkezi'ni güçlendirmeliyiz. Muhabir sayısı az, nitelikleri yükseltmeli. Çalışanlarda beklenti var. 2007 yılı Yeni Şafak yılı olur ama maaşlara zam gerek...


Yeni Şafak'ı toplum tanımıyor, böyle güzel bir gazeteyi tanıtmamak hatadır. Bunları aşmak gerek. Toplumu ilgilendiği her şeyi vereceğiz. Ayrım yok, ahlaki değerlere önem var...
http://www.gbradw.com/ngg