VAROL ERSOY

varol.ersoy@medyaradar.com
TÜM YAZILARI
Şaban Sevinç’in ezik tavrı ve ‘kart’ meselesi Medyaradar'ın usta yazarı Varol Ersoy, TV100'de yayınlanan "Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade" programına konuk olan Buket Aydın ile Şaban Sevinç arasında yaşanan tartışmayı kaleme aldı.
Gazetecilere yeşil pasaport bilmecesi! İktidar da dahil olmak üzere çeşitli partilerin milletvekilleri ve yetkilileri tarafından defalarca söz verildiği halde gazeteciler her yurt dışına çıkmaları gerektiğinde büyük sorun yaşamaya devam ediyor. Futbol Federasyonu babanızın çiftliği mi? Türkiye Cumhuriyeti, İngiltere’den, Fransa’dan, İtalya’dan, İsviçre’den, İspanya’dan daha zengin değil… Onlar bile böyle bir israf yapmazken TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin sırf kendi kişisel şovu için harcadığı bunca paranın hesabı mutlaka sorulmalıdır!
İki ahlaksızlıktan hangisi daha büyük? Medyaradar'ın usta yazarı Varol Ersoy, hafta sonunda biri TRT ekranlarında diğeri ise Hürriyet sayfalarında yaşanan iki olayı karşılaştırdı ve sordu: Hangisi daha ahlaksızca? İsmail Saymaz’a ‘azmanbüs’ çarptı! Günün şok haberi düne kadar Sözcü TV’de çalışan İsmail Saymaz’dan geldi. Saymaz 15 ay önce “Gazeteciliğimi, siyasetin gölgesinin düşmediği bir mecrada sürdürmek için ayrıldım” dediği Halk TV’ye döndü. Fatih Portakal vergi rekortmeni olacak mı? Her gece ekranlarda aleme talkın veren, hırsızları, milleti soyanları, “devlet malı deniz, yemeyen keriz” diyenleri, vergi kaçakçılarını yerden yere vuran bir gazetecinin, kazandığı paranın vergisini kuruşuna kadar ödemesi gerekir… Yılmaz Özdil, Özgür Özel’e ne yedirecek? CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan’la görüşmesine tepki gösteren Yılmaz Özdil’e, “Bu, ‘hatamız nerede’ demek yerine, oy vermeyen seçmene ‘bidon kafa’ diyen zihniyet” dedi. Özdil ise Özel’e sosyal medyadan yanıt verdi. Medyaradar'ın usta yazarı Varol Ersoy, Yılmaz Özdil'in bu kavgasını kaleme alarak eleştirdi. ‘Normalleşme’ uçaktaki gazetecilere yansımadı! “Her devrin yancısı Ertuğrul Özkök” şimdi de uzun süredir sır gibi saklanan Cumhurbaşkanı’nın uçağındaki gazetecilerin listesini yayınladı. Polis, gündüz kuşağına neden destek veriyor? Ekranda mahkeme kurup adalet dağıtmaya soyunanlara, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir “devlet” olduğunu hatırlatma vakti geldi de geçiyor! Gebze’de yeni bir 28 Şubat’ denemesi! Gebze’deki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde yaşananlar, asla “münferit” bir olay olarak değerlendirilip geçiştirilemez! Okul yönetiminin işlediği suç, anayasal bir suçtur. Acun Ilıcalı, Diktatör Salazar’ın izinde! Bizi uyutan bu sistem, elbette birilerini de zengin ediyor. Bana göre bu kesimin sembol ismi tartışmasız Acun Ilıcalı. Bu arkadaş 2 F, 1 T’yi adeta bünyesinde barındırıyor Sarışın Asena nereye koşuyor? Medyaradar'ın usta yazarı Varol Ersoy, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürpriz bir görüşme gerçekleştiren İYİ Parti eski genel başkanı Meral Akşener'in siyaset sonrası üç imaj değişikliğine dikkat çekti. Borsada trilyonluk fon yöneten sözde gazeteciler! Para sahiplerinin paralarını nerede değerlendireceklerini bilemedikleri şu günlerde “borsa”, yine iştah kabartan bir numaralı alan oldu. Fethullah Gülen’le ilgili iddiaların perde arkası! Medyaradar'ın usta yazarı Varol Ersoy, CNN Türk’te, Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsıız Bölge programında ortaya atılan 'Fethullah Gülen intihar girişiminde bulundu' iddiasını mercek altına aldı. Bunlar da Kemal Bey’in yandaş gazetecileri… Sen uzun süredir ortalıkta olmayan bir lideri ekrana çıkaracaksın ama ele avuca gelir tek soru soramayacak ya da sormayacaksın!