YAHOO GAZETECİLERİ İSPİYON EDEREK 10 YIL CEZA ALMALARINA NEDEN OLDU?..İŞTE SEBEBİ!..

Yahoo, Çin´li 2 muhalif gazetecinin e-mail kayıtlarını hükümete ispiyon ederek 10 yıl ceza almalarına neden oldu. Yahoo´ya ateş püsküren İnsan hakları savunucuları dava açıyor.

Dünyanın internet hizmeti veren en büyük şirketlerinden Yahoo, Çin'de büyük bir demokrasi ayıbına imza attı. Medya üzerinde baskı ve sansürün yoğun olduğu Çin'de Yahoo muhalif iki gazetecinin tüm internet kayıtlarını Komunist Parti yetkililerine teslim etti.

Dünya İnsan Hakları Örgütü, ABD merkezli şirkete dava açarken Yahoo'nun iki kurucusundan biri olan Çin kökenli Jerry Yang da ABD Kongresi'nde ifade verdi. Yang casusluk suçlamalarını kabul etmedi ancak iki gazetecinin dava masraflarını üstleneceklerini bildirip ailelerinden özür diledi.

AHLAK CÜCELERİ

Wang Xiaoning ve Shi Tao adlı gazeteciler 2002'de`devlet düzenini yıkmaya yönelik faaliyette bulunmaktan' 10 yıl hapse çarptırılmıştı. ABD Kongre üyesi Tom Lantos yöneticiye seslenerek `Teknolojik açıdan birer devsiniz ama ahlaki olarak cücesiniz' dedi

Google ABD'ye kafa tutmuştu

ABD'nin diğer internet devi Google, Adalet Bakanlığı'nın pornografi ve terörle mücadele için kullanıcılar hakkında istediği gizli bilgileri vermeyi reddetmişti. Google teklife `kişisel bilgiler gizlidir' diyerek şiddetle karşı çıkmıştı.

Star