YAĞMURDERELİ AİLESİNDE BÜYÜK ŞOK!... DİZİ KRALIYDI AİLESİNE 2 MİLYON YTL BORÇ BIRAKMIŞ!..

2.5 ay önce kaybettiğimiz Osman Yağmurdereli´ye alacaklıları dava açmaya hazırlanıyor.

Esin Yağmurdereli, "Osman ölmeden önce liste yapmış. Odasında buldum. Borç artık benim borcum" dedi. Ajans direktörü de "Oyuncudan çaycıya herkesin alacağını ödeyeceğiz" diyor

Ajans direktörü Tülip Karamanbey: "Oyuncusundan çaycısına hepsinin alacaklarını ödeyeceğiz"

Yapımcı Osman Yağmurdereli´nin piyasaya yaklaşık 2 milyon YTL borcu olduğu öğrenildi. Elveda Derken ve Aşkım Aşkım dizilerinden alacakları olan oyuncular dava açmaya hazırlanıyor. Ajans´ın direktörü Tülip Karamanbey ödenmemiş borçları olduğunu kabul ederek şunları söyledi: "Oyuncusundan çaycısına herkes kuruşuna kadar parasını hak etti. Kuruşuna kadar da ödeyeceğiz. Mahkemeye gidebilirler, yasal haklarıdır. Ama olmayan parayla şu anda kimsenin borcunu ödeyemeyiz. Ödemelerin ne zaman yapılacağıyla ilgili bir şey söyleyemiyorum. "


Borçlular listesi


Osman Yağmurdereli´nin eşi Esin Yağmurdeli de sanatçının ölmeden önce borçlular listesi hazırladığını söyleyerek, "Bir liste yapmış odasında buldum. Şimdi üç proje için kanallarla anlaşmak üzereyiz. Eşimin mal paylaşımıyla ilgili kanuni süreç de devam ediyor. Diğer mirasçıların alacağı kararı bekliyorum. Elim kolum bağlı ama borç artık benim borcum" dedi. Yağmurdereli´den alacağı olan oyunculardan biri, Aşkım Aşkım´da oynayan Doğa Rutkay... 10 bölümlük alacağı olduğunu belirten oyuncu, "Arkadaşlarım mahkemeye verelim dediğinde yanaşmadım ama avukatım ödeme emri çıkaralım diyor" derken, Rutkay´ın 65 bin YTL talep edeceği öğrenildi. "Alacağım var" diyen Yeliz Yeşilmen´in de 40 bin YTL´sinin ajansta kaldığı belirtildi. Diğer alacaklılar ise şunları söyledi:
Günay Karacaoğlu: 2 Kasım´a kadar ödeyeceklerini söylediler. 13 bölüm alacağım var.
Aydan Kayalı: Elveda Derken´den teknik ekip dahil 150 kişinin 15 bölümlük alacağı var. Benim alacağım para yaklaşık 50 bin YTL.

'Dizilerin Kralı'ydı

Yakalandığı hastalığa yenik düşen Osman Yağmurdereli, Yağmur Ajans´ı 88 yılında kurdu. Şimdiye kadar 65 dizinin yapımcılığını yaptı. Aralarında Yılan Hikayesi, Pembe Patikler, Marziye, Baba, Kınalı Kar, Elveda Derken gibi başarılı projelere imza atan Yağmurdereli ´Dizi İmparatoru´ olarak anılıyordu. Birçok genç oyuncu Yağmur Ajans sayesinde şöhreti yakalayıp, büyük paralar kazandı.