VIP’de kaçak altın skandalı: Vekiller de var! 60 kilo kaçak altınla yakalandı…

Gazeteci Timur Soykan, AK Parti eski milletvekili Fatih Metin'in eski özel kalemi Yunus Emre Morkoç'un bavulunda 60 kilo kaçak altın ile VIP geçişini kullanırken yakalandığını yazdı. Soykan, ikisi eski, üçü ise halen TBMM’de olan ve VIP geçişini kullanarak altın kaçıran Cumhur İttifakı milletvekillerinin olduğunu da ileri sürdü.

Birgün yazarı Timur Soykan, eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Fatih Metin ve onun refakatinde VIP geçişi kullanan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç'un İstanbul Havalimanı VIP geçişini kullanırken bavullarının aranması üzerine 60 kilo kaçak altının yakalandığını ortaya çıkarttı. Metin hakkında işlem yapılmazken VIP’yi kullanan Morkoç hakkında ise soruşturma başlatıldı.

Soykan, VIP geçişini kullanarak altın kaçıran Cumhur İttifakı milletvekilleri olduğuna dair iddiaları da köşesine taşıdı.

Gazeteci Timur Soykan'ın yazısı şöyle:

"CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün 20 Eylül 2024 günü Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan çakarlı aracında kaçak elektronik sigara aparatları ele geçirilmişti. Ediz Ün partisinden istifa etmişti.

Aynı gün İstanbul Havalimanı VIP salonunda büyük bir kaçakçılık skandalı yaşandı. Ankara bu olayla çalkalanırken skandal büyük bir titizlikle kamuoyundan gizlendi.

Dubai’den İstanbul’a gelen uçakta eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Fatih Metin ve onun refakatinde VIP geçişi kullanan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç vardı. Yunus Emre Morkoç’un Dubai’ye giderken yanında olmayan büyük valizi dönüş yolunda dikkat çekiyordu. İstanbul Havalimanı’ndaki gümrük memurları, Yunus Emre Morkoç’un valizinde yaptığı aramada 60 kilo kaçak altın ele geçirdi. Piyasa değeri 174 milyon 718 bin TL olan külçe altınlara el konuldu ve tutanak tutuldu. Gaziosmanpaşa Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yunus Emre Morkoç, eski Gümrük Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte Dubai’ye gitmiş ve dönüş yapmıştı. Fatih Metin’in mahiyetinde VIP geçişi kullanmıştı. Ancak Fatih Metin hakkında tutanak tutulmadı, işlem yapılmadı.

MİLLETVEKİLLLERİ DE VAR İDDİASI

Bir iddiaya göre; VIP’deki altın kaçakçılığı istihbarat birimlerinin çalışması sonucu tespit edildi. Bu nedenle gümrük memurları arama yaptı ve kaçak altın yakalandı. İstihbarat birimlerinin Dubai’den Türkiye’ye VIP’yi kullanarak kaçak altın getirildiğine dair tespitler yaptığı, hatta ikisi eski, üçü ise halen TBMM’de olan üç milletvekilinin mercek altına alındığı öne sürülüyor. Cumhur İttifakı’nda yer alan bu milletvekillerinin Dubai’ye çok sık şekilde elleri boş gittikleri ve valizlerle döndükleri iddia ediliyor."