VEKİL ŞAMİL TAYYAR'DAN "HATİP DİCLE" DEMECİ!

"Hatip Dicle ile birlikte Ergenekon ve Balyoz davası ile KCK'dan yargılanan tutuklu sanıkların hepsinin Meclis'e girmesi gerekir."

YSK'nın Diyarbakır'dan seçilen Hatip Dicle'nin milletvekilliğini düşürmesi AKP kanadında geniş yankı buldu. "Sağduyu" çağrısına ilişkin görüşlerin öne çıktığı iktidar kanadında Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar sürpriz bir çıkış yaptı.

YSK'nin seçim süresince tartışmalı kararlara imza attığına dikkat çeken Tayyar, "YSK, son olarak Hatip Dicle'nin mazbatasını iptal etti. Bu kararların siyaset alanına müdahale olduğunu düşünüyorum" dedi. T24'ten Hülya Karabağlı'nın haberine göre Tayyar, "Hatip Dicle ile birlikte Ergenekon ve Balyoz davası ile KCK'dan yargılanan tutuklu sanıkların hepsinin Meclis'e girmesi gerekir. Milli iradeye saygı bunu gerektirir".

MİLLETVEKİLLERİ TUZAĞA DÜŞMEMELİ

"İçeride ve dışarıda Kürt meselesini çözümsüz hale getirmek ve Türkiye'yi kendi içine kapatmak isteyen güç odakları iş birliği halindedir" diyen Tayyar, BDP destekli bağımsız vekillere "Kürt meselesine katkı için bu tuzağa düşmemeli. Provokatif eylemlere girişmemelidir. Yemin edip parlemento çalışmalarına katılırlarsa sürece katkıları olur. Aksi halde Ergenekon zihniyetini hizmet etmiş olurlar" göndermesinde bulundu.