Vali Davut Gül'den sokak hayvanları açıklaması: "Hoş görme lüksümüz yok"
Basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, dünyanın hiçbir yerinde sokak hayvanı diye bir şeyin olmadığını, bu konuda görevin belediyelerde olduğunu söyledi. Vali Gül, "Zaman zamanda insanlara zarar verirse de olabilir, hoş görelim demek gibi bir lüksümüz yok. Kanunen belediyelere bir görev verilmiş, belediyeler görevini yapacak. Belediyeler görevini yaptığında, konuştuğumuz bu sorunun yüzde 90'ı çözülmüş olur." dedi.
Basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Valisi Davut Gül, sokak hayvanlarıyla ilgili gelen bir soruya dikkat çeken bir yanıt verdi. Dünyanın hiçbir yerinde sokak hayvanı diye bir şeyin olmadığını söyleyen Vali Gül, "Zaman zamanda insanlara zarar verirse de olabilir, hoş görelim demek gibi bir lüksümüz yok. Kanunen belediyelere bir görev verilmiş, belediyeler görevini yapacak. Belediyeler görevini yaptığında, konuştuğumuz bu sorunun yüzde 90'ı çözülmüş olur." ifadelerini kullandı.
VALİ GÜL GAZETECİLERLE BULUŞTU
İstanbul Valisi Davut Gül, basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
"İNSANLARA ZARAR VERDİĞİNDE 'HOŞ GÖRELİM' GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ YOK"
Sokak hayvanları ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Vali Gül,bu konuda görevin belediyelerde olduğunu söyledi. Belediyelerin görevini yapması halinde sorunun yüzde 90'ının çözüleceğini belirten Vali Davut Gül, şu şekilde konuştu: "Dünyanın her yerine gittiğinizde sokakta sahipsiz adam görürsünüz, sahipsiz hayvan görmezsiniz. Sokak hayvanı diye bir şey yok. Hayvanların bir sahibinin olması lazım. 'Ben hayvanları çok seviyorum, sahipsiz olsun, mahalle de dolaşsın. Zaman zamanda insanlara zarar verirse de olabilir, hoş görelim' demek gibi bir lüksümüz yok.
"BELEDİYELER GÖREVİNİ YAPTIĞINDA SORUNUN YÜZDE 90'I ÇÖZÜLÜR"
Kanunen belediyelere bir görev verilmiş, belediyeler görevini yapacak. Belediyeler görevini yaptığında, konuştuğumuz bu sorunun yüzde 90'ı çözülmüş olur. Ama belediye görevini yapmazsa, vatandaşta 'bunlara dokunmamak gerekiyor, o da bir can' dediğinde bu sefer vatandaşın yaşam kalitesi düşüyor