‘Utanmazlar’ dedi bir ihale daha verdi! Yeni Şafak’ın damadını ihya etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Utanmazlar’ diye eleştirdiği Yeni Şafak Gazetesi’nin patronunun damadını ihya etmeye devam ediyor. Albayrak'ın damadı Adem Alltunsoy’un Platform Turizm’ine şimdi de 610 milyonluk ihale verildi. İmamoğlu döneminde şirkete verilen toplam ihale bedeli ise 4 milyarı geçti.

MedyaRadar’ın haberine göre, Sözcü TV’de Uğur Dündar'ın programına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu isim vermeden Yeni Şafak Gazetesi’ni sert sözlerle eleştirdi. Yeni Şafak gazetesinin Topkapı’daki binasının kaçak binasını gündeme getiren İmamoğlu, ‘’Gazetenin biri her gün manşet yapıyor.. Topkapı’da yeşil alanın üzerine bina yapmışsın. Bir de devlet yapı belgesi uydurması çıkarmış. Hukuki hak elde etmişsin. Yeşil alan ya.. Bir de kalkmışsın yeşili anlatıyorsun. Köyündeki yeşille karıştırdın sen bunu. Oraları da perişan ettiler. Tepeden tırnağa tanırım sülalesini.. Sonra kalkıyorsun bana gazetede manşet atıyorsun. Utanmazlar… ‘’ sözleriyle Albayrak Grubu’na isim vermeden sert sözlerle yüklendi.

AK PARTİ TAKTİĞİ UYGULADILAR!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 26 Eylül 2024 tarihinde üç aylık araç kiralama ihalesi düzenledi. İhale, AK Parti’nin istenilen firmaya vermek için sıkça başvurduğu 21 b’ye göre pazarlık usulü yapıldı. Yaklaşık maliyeti 626 milyon olarak belirlenen ihaleye sadece iki firma davet edildi. Davet edilen firmalardan biri de Yeni Şafak Gazetesi’nin patronlarından Nuri Albayrak’ın damadı Adem Altunsoy’un şirketi oldu. İBB yine şaşırtmayarak MedyaRadar’ın daha önce defalarca gündeme getirdiği şirkete bir ihale daha verdi. İhalenin bedeli ise bu defa 610 milyon 393 bin 38 kuruş oldu. İBB ile Platform Turizm ile 1 Ekim 2024 tarihinde sözleşme imzalandı. İBB ile Platform Turizm arasında son üç ayda imzalanan sözleşme bedeli ise toplamda 2 milyarı buldu. İmamoğlu’nun koltuğa oturduğu 2019 tarihinden bugüne kadar Platform Turizm’e verilen toplam ihale ise 4 milyarı geçti.

‘3 MİLYARLIK İHALEYİ’ KAZANDIK AÇIKLAMASI YAPTILAR

Platform Turizm’in geçtiğimiz günlerde Kamu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama dikkat çekti. Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:"2024/1083650 ihale kayıt numaralı İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yapılan Araç Kiralama Hizmet Alımı işi 3.060.871.676,25 TL + KDV bedel ile ekonomik olarak en avantajlı teklif sahibi olan firmamız üzerinde kalmış olup, kesinleşen ihale kararı tarafımıza tebliğ edilmiştir. İhale mevzuatı kapsamında sözleşme imzalanması için davet beklenmektedir."

‘MECBURDUK VERDİK’ AÇIKLAMASI YAPMIŞLARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haziran ayında 626 milyon liralık araç kiralama ihalesini Albayrak Grubu'na 'mecburen' verdiğini açıkladı, Açıklamada ihale sürecinde yeterlilik kriterlerini sağlayan geçerli teklif olmadığı için açık ihalenin iptal edildiği belirtildi. Belediyeden yapılan açıklamada, ‘’ Araç Kiralama Hizmet Alımı İşi (16.06.2024- 31.12.2024)’ne ait ihale 04.06.2024 tarihi saat 11:00'da gerçekleştirilmiştir. Ancak ihaleye katılan isteklilerin vermiş olduğu tekliflerin incelenmesi sonucunda mevzuatsal açıdan yeterlilik kriterlerini sağlayan geçerli teklif kalmaması nedeniyle ihale komisyonu tarafından söz konusu ihale iptal edilmiştir. Bu nedenle Belediyemiz eliyle yürütülen kamu hizmetlerinde herhangi bir aksamaya mahal vermeksizin devamının sağlanması ve yeniden bir açık ihaleye çıkılmasına kadar geçen süreyi kapsayacak şekilde; Kamu İhale Kanunu’nun 21. Maddesinin “B” bendine göre (pazarlık usulü) ihaleye çıkılmıştır. Bu doğrultuda 07.06.2024 saat 11:30 da gerçekleştirilecek ihaleye 4 istekli davet edilerek ihale sonuçlandırılmıştır. Bununla birlikte 04.06.2024 tarihinde iptal olan açık ihalede sunulan tekliflerden daha aşağıda bir maliyetle sözleşme imzalanmıştır.