UTAN PKK! AHMET ALTAN'DAN TERÖR ÖRGÜTÜNE ŞOK ÇIKIŞ!

PKK'nın, Taraf yazarı Orhan Miroğlu'na yönelik tehdidi, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ı harekete geçirdi.

Türk medyası son günlerde tüm gücünü Wikileaks internet sitesinde açıklanan Amerikan diplomatik belgelerine harcıyor.

Belgeleri çeviren, içinden bir takım cümleleri, kelimeleri alıp analizler yazmaya çalışan medyamızın gözüne pek çarpmayan bir gelişme ise dün PKK'nın bir internet sitesinde yer alan bir yazıda Taraf gazetesi yazarı Orhan Miroğlu'nun tehdit edilmesi oldu.

Taraf genel yayın yönetmeni Ahmet Altan bugün köşesinde bu olaya değindi ve "Utan PKK" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"Hayatta benim için olabilecek en aşağılık davranış, elinde silah olanın silahsız birini tehdit etmesi, korkutmaya kalkması, zorbalaşmasıdır. Askerî darbelerden en çok bu nedenden dolayı iğrendim. Bunun için ahlaksızca buldum.

Silahlıların silahsızları sindirmeye kalkması, hukuktan, demokrasiden falan vazgeçtim, yiğitliğe, mertliğe, dürüstlüğe aykırıdır çünkü.

Biz yıllarca, derin devlete, askerî darbe zorbalığına, faili meçhullere, yargısız infazlara karşı çıkarken şimdi PKK'nın silahlı kolu, hiç utanmadan Orhan Miroğlu'nu ölümle tehdit ediyor. Miroğlu'nun silahı yok. Fikirleri var ve onları söylüyor.

Ve, PKK, bedeninde hâlâ Ape Musa'nın yanında yediği kurşunları taşıyan Miroğlu'nu olabilecek en sefil üslupla sindirmeye uğraşıyor. Neymiş, Miroğlu PKK'nın siyasi görüşlerini eleştiriyormuş. Varsa bir karşı görüşünüz onu yazın.
Hayır, bir fikir söylemiyorlar. Onun yerine namluyu çeviriyorlar Miroğlu'na.

"Sus, yoksa öldürürüz." Bununla mı övünecek PKK?

(...) Bütün Kürtlerin sustuğu, sadece PKK'nın konuştuğu bir Kürdistan mı hayal ediyorsunuz?
Bu, Türk devletinin Türkiye hayaliydi.
Bu, darbeci generallerin Türkiye hayaliydi.
Onların hayalini mi paylaşıyorsunuz?"

Ahmet Altan yazısını, "Miroğlu'nu tehdit edeceğinize, onun beyninin özgürlüğünü örnek alın. O özgürlükten daha büyük bir özgürlük yok çünkü." diye bitiriyor