USTA GAZETECİNİN HUKUK ZAFERİ!..İBRAHİM GÜNEL DOĞAN MEDYA GRUBU'NU MAHKUM ETTİ,İŞE İADE DAVASINI KAZANDI!..

10 yıl boyunca serbest muhabirlik ve istihbarat şefliği yaptığı Radikal'den fazla mesai alacağını almak amacıyla yargıya gittiği için çıkartılan İbrahim Günel açtığı davada mahkeme işe iade ve 11 brüt maaş ödeme kararı verdi.

Fazla mesai alacakları için yargıya başvurduğu gerekçesiyle Radikal gazetesindeki işinden olan deneyimci çevre muhabiri İbrahim Günel, Doğan Medya Grubu aleyhinde açtığı işe iade davasını kazandı.

23 Ağustos 2006'da işten çıkarılan gazetecinin açtığı davada Bakırköy 3. İş Mahkemesi, "iş akdi feshinin geçersizliğine ve davacının işe iadesine" ve gazeteciye toplam 11 aylık brüt ücrete eşdeğer tutarda tazminat ödenmesine karar verdi.

Gazeteci Günel işe iade davasını kazandı

Mahkemenin kararını verdiği 22 Şubat'taki duruşmaya gazeteci Günel ve avukatı Rana M. Yılmaz ve Doğan Medya Grubu'nun avukatı Murat Teber katıldılar.

Mahkeme, işverenin Günel'i süresi içinde işe başlatmaması halinde gazeteciye, kıdemi ve fesih şekli itibariyle, takdiren 7 aylık brüt ücreti tutarında tazminat, Günel'in işsiz kaldığı dönem için 4 aylık ücret ve diğer haklarının ödenmesi gerektiğine karar verdi.

İşveren, gazetecinin çalıştığı süre içinde hakkını istemediğini, fazla mesai davası açarak işyerini küçük düşürdüğünü, işyerindeki sigara odasında, "Ben bu davayı açtım, sıkıysa beni atsınlar. Sizin de hakkınız yeniyor, siz de hakkınızı arayın" dediğini ileri sürüyordu ancak bu iddiayı üç duruşmadır kanıtlayamıyordu.

Mahkeme, son duruşmada davalı tarafın işten atma gerekçelerini kanıtlayamadığına karar verdi. Davalı avukatının kararı temyiz etmesi bekleniyor.

Fazla mesai davası açtıktan sonra işinden oldu

Geçen yıl Ağustos ayının başında fazla mesailerinin ödenmesi için İş Mahkemesi'ne dava açan gazeteci Günel'e daha sonra telefonla işten çıkarıldığı bildirilmişti.

Bunun üzerine Günel, Çalışma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne başvurarak, bildirimsiz ve savunması alınmadan işine son verildiği gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.
Gazeteci, başvurusunda kullanmadığı izinler ve yaptığı mesailere karşılık alacaklar gibi haklarını talep ederek tutanak tutturmuştu.

Ahmet Şık da işe iade davasını kazanmıştı

Radikal gazetesinden "performans düşüklüğü" gerekçe gösterilerek işten çıkarılan gazeteci Ahmet Şık da açtığı işe aide davasını 21 Aralık 2006'da kazanmıştı.

Bu davada da işveren iddiasını bilgi ve belgeyle kanıtlayamamıştı. Bu dava da Yargıtay'a taşınmıştı.