Usta gazeteciden müthiş iddia! Koç ve Erdoğan'ı Abdullah Gül buluşturdu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Koç Grubu yöneticileri Mustafa ve Ali Koç'u bir araya getiren ismin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olduğu ortaya çıktı.

52 dakika süren görüşmede, Mustafa Sarıgül'den Gezi Parkı direnişine dek birçok konu ele alandı.

Halk TV'de yayınlanan ''Nereye Gidiyoruz?'' adlı programda konuşan www.gercekgundem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, Ankara kulislerini hareketlendiren Koç ve Erdoğan buluşmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün organize ettiğini açıkladı. Yarkadaş, "Cumhurbaşkanı Gül'ün aracı olduğu görüşme Ankara'da gerçekleşti ve elli iki dakika sürdü'' dedi.

Gül'ün Mustafa ve Ali Koç'la görüştükten sonra konuyu Başbakan Erdoğan'a açtığını da belirten Yarkadaş, "Cumhurbaşkanı, yerel seçim öncesi AKP'nin herhangi bir sıkıntı yaşamasını istemiyor. AKP'nin dağılmasından korktuğu için, Erdoğan ve Koç'u buluşturarak ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Erdoğan ise düne kadar (darbeci) diye yaftaladığı işadamlarıyla buluşarak bu iddiasından vazgeçtiğini de göstermiş oluyor'' ifadesini kullandı.

Elli iki dakika süren görüşme ortamının kimi zaman sertleştiğini de belirten Yarkadaş, "Görüşmede, Gezi Parkı direnişi, Divan Otel'in direnişçilere açılması, Koç ve Mustafa Sarıgül'ün yakınlığına ilişkin iddialar ve Kalamış Marina'nın satışa çıkarılması da gündeme geldi'' dedi. Koç Grubu üyeleri Mustafa Koç ve Ali Koç'un görüşme esnasında "Türkiye'nin kaosa sürüklenmesinden endişe ettikleri''ni dile getirdiğini de belirten Yarkadaş, "Başbakan bir ara üslubunu tehditvari bir şekle soktu ama edindiğim bilgiye göre, Koç'lar da aynı tarzda yanıt verdi. Koç Grubu üyeleri, özel yaşamlarının deşifre edilmesine ilişkin herhangi bir kaygı duymadıklarını, bir çekincelerinin olmadığının da altını çizdi'' diye konuştu.