ÜNLÜ EKRAN YÜZÜNDEN ŞOK İTİRAF "AİLEM MEDYADAN UZAK TUTMAK İSTEDİ"

TRT Haber'de yayınlanan ‘Haber Sizsiniz'in sunucusu Seda Çavdar, ekran önü macerasını anlattı..

Son dönemde spikerlik ve sunuculuğun en gözde mesleklerden biri olduğunu söyleyen sunucu Seda Çavdar, “Başarılı ve göz önünde olmak güzel. Ama hayatta en büyük hedef iyi insan olmaktır” dedi.

TRT Haber’de yayınlanan ‘Haber Sizsiniz’in sunucusu Seda Çavdar, ekran önü macerasını STAR Gazetesi’ne anlattı...

Sizi tanıyabilir miyiz?

1984 Gemlik doğumluyum. Hep tiyatro okumak istiyordum ama ailem beni bu hedefimden uzaklaştırıyordu. Baktım olmayacak, gizli gizli Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü sınavına girdim ve kazandım.

Ekran önünü neden tercih ettiniz? Kimden ilham aldınız?

Ekran önü bir tercih meselesi. Konudan çok sapmadan yapabileceğiniz bütün güzel şeyleri yapmak istiyorsunuz. Hiç kimse yönlendirmedi hatta vazgeçirmeye çalışanlar bile oldu.

Haber Sizsiniz formatı bakımından ilginç bir program...

Ben de keşke haber gönderebilsem dediğim bir program. Her an her yerde bir şey oluyor. Bazen Ana Haberde bile zor rastlayabileceğiniz haberler geliyor. Haberleri vatandaş gönderiyor, biz yayınlıyoruz.

Çevremizdeki insanlar gerçekten duyarlı mı sizce?

Mutlaka korkanlar vardır ama onları bilmiyorum. Bize haber gönderenlerin korkusuz ve duyarlı oldukları apaçık ortada. Çünkü gönderdikleri haberleri isimleriyle yayınlıyoruz.

Başka projeler var mı?

Oyuncu olduğum için arayı daha fazla açmak istemiyorum.

Bu mesleği yapacak arkadaşlara neler söylemek istersiniz?

Aslında tüm meslek gruplarına söylemeyi isterim şunu, başlıca gayretiniz iyi bir insan olabilmek olsun. Olmak da değil “olabilmek”. Çaba hiç bitmesin yani. İyi insanın kafası iyi şeylere çalışıyor ve dolayısıyla ne yapıyorsanız eğer, doğru yapıyorsunuz.