Ümraniye'de suç makinesi polisi şehit etti

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, yaşanan arbede sırasında silahla ateş etmesi sonucu bir polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken biri polis iki kişi de yaralandı. 19 yaşındaki zanlının 26 suç kaydı olduğu tespit edildi.

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde çeşitli suçlardan 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti motosiklet hırsızlığı suçundan Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalandı. Şahıs gözaltına alındığı esnada görevli memurun silahını alarak polislere ve çevredekilere ateş etti.

Kurşunların hedefi olan olan 27 yaşındaki polis Şeyda Yılmaz, polis memuru K.H.S. ile şüphelinin annesi 43 yaşındaki P.G. yaralandı. Şüpheli Yunus Emre Geçti gözaltına alınırken, 27 yaşındaki polis Şeyda Yılmaz kaldırıldığı hastanede şehit düştü.

Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şüpheli hakkında "kasten öldürme" ve "kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlandığı belirtilerek, "Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz" denildi.

İşte o saldırı anı: