UÇURUM DİZİSİNİN TÜM ARTILARINI GÖTÜREN HATA!

“Uçurum” (atv) hakkında birkaç lafım var. Bu sezon tanıtımı en sağlam yapılan yeni işlerden biriydi, ancak ...

Uçurum dizisinin tüm artılarını götüren hata!

“Uçurum” (atv) hakkında birkaç lafım var. Bu sezon tanıtımı en sağlam yapılan yeni işlerden biriydi. Önceki gün yayına girdi. Teknik açıdan ele alırsak; senaryodaki anlatımla çekim kurgusu birbirine son derece paralel. Işıklar iyi, detaylar iyi, diyaloglar şive bazında bile gerçekçi, oyunculuklar güzel...

Etik açıdan ele alırsak; yabancı fuhuş pazarının en etkin olduğu ülkelerden biriyiz. Dolayısıyla senaryonun yatak sarması mümkün değil. Ama mesele sadece yabancı ülkelerden getirilip fuhuş batağına sokulan kadınlar değil ki, bizim de yerli ve büyük acılarımız var bu konuda.

Vicdan açısından ele alırsak; bir hayat kadınına popüler bir milletvekilimizin adını vermek (Nur Serter) çok özür dilerim ama adamlık değil. Saydığım her doğruyu götüren kocaman bir eksi bu! Görüşü ve durduğu yer neresi olursa olsun milletin vekilini bir dönem kendisiyle anılmış politik ikna odaları yerine, fuhuş ikna odalarıyla sözde gönderme yaparak aşağılamak yeni nesil bir aymazlığın ürünü.

Bundan böyle kimse “siyasette çapın düşmesinden” filan yakınmasın. Çapsızlık bizzat içimizde bazılarımızın... “Uçurum” dizisi hakkında ilk ve son yorumumdur bu. İzleyenlere iyi eğlenceler!

Mesut YAR / POSTA