TWITTER'I YASAKLAYABİLİRLER!

İşin faturası sosyal paylaşım sitelerine kesildi. Almanya'daki Facebook yasağından sonra İngiltere'de de Twitter yasaklanabilir...

İngiltere’de iki hafta önce yaşanan isyan olaylarını organize etmede, sosyal paylaşım sitelerinin büyük payı olduğu ortaya çıktı.

Olaylarla ilgili yaklaşık 2,5 milyon Twitter mesajının incelendiği bir araştırma raporu, hükümetin karışıklık zamanlarında sosyal paylaşım sitelerine girişin engellenmesine yönelik teklifini yeniden alevlendirdi.

Raporda, ünlü sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın yağmalama ve kundaklama olaylarını organize etmede en çok kullanılan iletişim aracı olduğu ve olayların hızlı şekilde yayılmasında büyük etkiye sahip olduğu belirtildi.

Facebook ve BlackBerry’nin mesajlaşma servisinin de bu konuda etkin bir şekilde kullanıldığına dikkat çekildi. İçişleri Bakanı Theresa May’in BlackBerry ve başlıca sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter temsilcileriyle görüşmesi bekleniyor.

İçişleri Bakanı’nın bu toplantıda, söz konusu internet şirketlerinin ne gibi önlemler alabileceğinin tartışılmasını istediği bildiriliyor.

Sosyal paylaşım şirket yetkilileri, bu tür şiddet içerikli olayların sosyal ağlarda organize edilmesini engelleyen ve ilgili makamlara önceden haber veren "acil önlem programı" geliştirebileceklerini dile getirmişlerdi.