TÜRKİYE'DE EN ETKİLİ 10 KİŞİ ARASINDA GÖSTERİLEN GAZETE YÖNETİCİSİ KİM?..İŞTE TÜRKİYE'NİN İŞ DÜNYASI,FİNANS VE SİYASETTEKİ 10 LİDERİ!..

Financial Times, yayınlandığı Türkiye Raporu´nda Türkiye´deki "İş Dünyası, Finans ve Siyasetteki Liderler"in portresini çizdi ve ve 10 önemli isme yer verdi.

Ekonomi gazetesi Financial Times, bugünkü sayısında bir Türkiye Raporu yayınlandı. Öncelikle Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelere yer verildiği raporunun bir bölümünde "İş Dünyası, Finans ve Siyasetteki Liderler"in portresi de çizildi.

Gazetenin seçtiği 10 lider sırasıyla şöyle:

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak,Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu,Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök,Garanti Menkul Kıymetler İcra Kurulu Başkanı Metin Ar,YÖK Başkanı Erdoğan Teziç,Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt,Akbank Murahhas Üyesi Suzan Sabancı,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren.

Öte yandan gazetede yer alan Türkiye ile ilgili analizde, Türkiye'nin AB üyeliğine adaylığının 1999 yılında ilan edilmesinden bu yana, "dünyanın Türkiye'de yapılan pek çok reform gibi eksikliklere de tanık olduğu" kaydedildi.

"Üstün başarılar ve yetersiz performans görüntüsünün bir arada ortaya çıkmasının, AB süreci ve Türkiye'deki sivil toplumun güçlenmesi dinamiğinin ortaya çıkmasıyla ilgili olduğu" görüşünün dile getirildiği yazıda, Türkiye'de AB süreci gereklerinin yerine getirilmesiyle ilgili kararlılığın ilk göstergesinin idam cezasının kaldırılması olduğu belirtildi.

Türkiye'deki birçok önemli gelişmenin anlatıldığı yazıda, Avrupa'daki sivil toplum unsurlarının Türkiye'ye büyük ilgi duydukları kaydedildi. Yazıda, "Avrupa Türkiye'de sivil toplumun güçlenmesinde bir katalizör işlevi görüyor" denildi.