Türkiye MedyaRadar’dan öğrenmişti… O hakim görevden uzaklaştırıldı

Büyükçekmece ölüm villaları sanıklarını tartışmalı bir kararla tahliye eden Bakırköy 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arzu A., HSK tarafından açığa alındı. Türkiye bu skandal tahliyeleri MedyaRadar’ın 17 Mayıs'ta ‘Adliyeyi karıştıran tahliye’ başlıklı haberiyle öğrendi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Büyükçekmece’de ölüm villaları projesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 21 Ocak 2024 tarihinde tutuklanan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü Abdürrahim Çakır, Serkan Kayasel, Ömer Faruk Apaydın ile projeyi yapan Gül İnşaat’ın sahibi Ali Gül, avukatların itirazı sonucu 8 Mayıs 2024 tarihinde tahliye edildiler. Bakırköy 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin 8 Mayıs 2014 tarihinde verdiği tahliye kararında sanıklara ilişkin her hafta pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde haftada 3 kez imza atmak suretiyle adli kontrol altına alınmalarına, yurtdışı çıkış yasağı konulmasına ve suçtan zarar gören Maliye Bakanlığı adına duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılması yönünde karar verildi.

BAŞKANDAN TAHLİYE POZU!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün tahliye kararından 1 gün sonra 9 Mayıs günü, yardımcısı olan Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü Abdürrahim Çakır, belediyede inşaat yüksek Mühendisi olarak çalışan Serkan Kayasel ve zemin etüt ve uygulama kontrol mühendisi olarak çalışan Ömer Faruk Apaydın da yanına alarak fotoğraf çektirip, sosyal medyadan paylaşım yaptı.. Bu paylaşımın altına yorum yazan onlarca vatandaş ‘Adalet yerini buldu’ şeklinde yorumlar yaptı.

GÜL İNŞAAT SAHİBİ YUNANİSTAN’A İLTİCA ETTİ!

8 Mayıs 2024 tarihinde çıkan tahliye kararının ardından serbest kalan Gül İnşaat’ın sahibi Ali Gül ve diğer sanıklar yakınlarıyla hasret gidermeden hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Yakalama kararını önceden haber alan ölüm villaları müteahhidi Gül, kaçış planını devreye soktu İddialara göre o kaçış şöyle gerçekleşti; Gül, Tahliye olurken hakkında yurtdışı çıkış yasağı konulması üzerine denizden kaçış planını devreye soktu. Tekneyle Yunan adalarına kaçan Gül, pasaportun iptal olması nedeniyle sınırda Yunan polisleri tarafından gözaltına alındı. Beş gün boyunca nezarette kalan Gül, daha sonra kefaletle serbest bırakıldı. Türkiye’ye gitmek istemediğini söyleyen ölüm villaları müteahhidi iltica başvurusu yaptı. Şu anda bir otelde tutulan Gül’ün kısa süre içerisinde iltica başvurusunun değerlendirmeye alınacağı öğrenildi.

NURAYDIN SAK ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK DOLAŞIYOR!

Gül ile birlikte tahliye edilen Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ve diğer belediye çalışanlarının ise Türkiye sınırları içerisinde oldukları öğrenildi. MedyaRadar’ın Büyükçekmece’deki kaynaklarından öğrendiği bilgilere göre, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak’ın elini kolunu sallayarak Büyükçekmece’de dolaştığı iddia edildi. Sak ile birlikte tahliye olan belediye ve yapı denetim şirketi çalışanlarının da aynı şekilde ellerini kollarını sallayarak dolaştıkları öğrenildi.

HSK CEZAYI KESTİ!

HSK 2. Dairesi, İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde Gül İnşaat tarafından inşa edilen ve kamuoyunda "ölüm villaları" olarak bilinen yapılarda rüşvet karşılığında hukuka aykırı olarak zemin etüdü yapan aralarında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak'ın da bulunduğu 8 sanık hakkında tahliye kararı veren 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Arzu A.’ı üç ay süreyle görevden uzaklaştırdı. Arzu A., HSK müfettişlerine verdiği ifadesinde, söz konusu soruşturmanın siyasi olduğunu soruşturma başladığında öğrendiğini, dosya yoğunluğundan dolayı bilirkişi raporunu tam okumadan alelacele karar verdiklerini kabul etti. Arzu A.’nın bir üst mahkemenin tutuklama kararı verse de sanıkların yeniden tahliye edileceğini dile getirdi. HSK 2. Dairesi, 5 Ağustos 2024 tarihinde skandal tahliye kararı veren Arzu A.’yı üç ay görevden uzaklaştırdı.