TÜRK SİNEMA TARİHİNİN EN SERT FİLMLERİNDEN "KİR" GELİYOR!..

Türk düşmanı Yunan genci Andreas'ın 10 günlük İstanbul İstanbul ziyaretinde yaşadıkları olay yaratacak!

Senaryosunu Tunç Erden Yakar´ın yazdığı, yapımcılığını Lila Medya Yapımcılık ve Ebru Kuzu´nun üstlendiği "Kir" adlı film sinema dünyasında bir hayli tartışma yaratacağa benziyor. Kir ayrıca Tunç Erden Yakar´ın ilk sinema yönetmenliği yapacağı film olma özelliği de taşıyor.



Kir adlı filmde, dedesi 6-7 Eylük olaylarında İstanbul´da öldürülen bir Ortodoks papazın torunu olan ve ailesi tarafından Türk düşmanlığı ile büyütülen Yunan Milliyetçisi genç Andreas, ilk kez İstanbul´u görmeye karar verir ve yola çıkar. İpsala sınır kapısından aracı ile Türkiye´ye giriş yaptıktan sonra yolda otostop çeken Pippa Bacca´yı da aracına alan Andreas´ın İstanbul´da geçireceği on gün ve hayatının kesişeceği Türkler ile yaşayacağı inanılmaz olaylar konu ediliyor.



Kir adlı filmde geçtiğimiz yıl "Barış Yolculuğu" sırasında Türkiye´de tecavüz edilip öldürülen Pippa Bacca´nın başına gelen kötü olaydan önceki iki günü de anlatılıyor.


Oldukça sert bir anlatımı olan Kir; Türk düşmanı Yunanlı bir gencin atalarının toprakları ve başkenti olarak gördüğü İstanbul'a ilk yolculuğunu, Hayatla kavgaları ve hesaplaşmaları olan insanların İstanbul´da kesişen hayatlarını, farklılıkları, yüzyıllar boyu toplumca halının altına süpürdüğümüz KİR'leri, çarpıcı ve keskin değişimleri, iki yüzlülükleri, aşkın ve seksin bıçak sırtı çığlıklarını, tutkuları, şiddeti, hayatla hesaplaşmaları, iç döküşleri, yok sayılmak ile varolmak arasındaki çırpınışları, ve Bu Coğrafya'da yaşanmamış, yaşanmıyor, yaşanmayacak kabul edilen tüm yaşanmış, yaşanıyor ve yaşanacak olanları anlatıyor. Yüz yıllardır halının altına süpürüp gizlediğimiz ve biriktirdiğimiz tüm KİR'ler bu film ile küçük bir iğne deliğinden gün ışığına çıkıyor.


Önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak Kir adlı film için Yunan ve İtalyan medyasından gazeteciler de çekimleri izlemeye gelecek