TÜRK BASINININ ACI KAYBI; EROL KANER YAŞAMINI YİTİRDİ!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, eski milli futbolcu Erol Kaner, yaşamını yitirdi..

Gazeteci Erol Kaner, İstanbul'da hayatını kaybetti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) eski yönetim ve balotaj kurulu üyesi, TRT eski haber müdürü ve Basın Şeref Kartı sahibi olan Kaner için yarın ikindi vakti Eyüp Sultan Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek. Cenaze töreninin ardından, Kaner'in cenazesi Silivri'nin Selimpaşa Mezarlığı'nda defnedilecek.Bu arada, TGC, Kaner'in vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Erol Kaner'in ailesine ve basın camiasına başsağlığı diliyoruz” denildi.

5 yıl önce Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görülen Erol Kaner, 1936 yılında İstanbul Eyüp'te doğdu. 1953 yılında İlk Spor Gazetesi, ardından Son Posta ve Milliyet gazetelerinde görev alan Kaner, 1956 yılında Yeni Sabah Gazetesi'nde merhum Nezih Demirkent'in Yazı İşleri Müdürlüğü'nde bulunduğu dönemde Spor Servisi Sorumluluğu'nu üstlendi. Kaner daha sonra Son Havadis Gazetesi'nde spor yazarlığı yaptı.

Kaner, 1965 yılında TRT Haber Müdürlüğü'nde göreve başlayarak, kısa muhabirlik döneminden sonra İstihbarat Şefliği, Haber Müdür Yardımcılığı, 1975 yılında da İstanbul Haber Müdürlüğü'ne, 1980 harekatının ilk günlerinde de yeni oluşturulan TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne atandı.

2001 yılında emekli olan Kaner, Türk Kalp Vakfı'nda basın danışmanı ve Türk Kalp Vakfı Dergisi'nin Yayın Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürmekteydi.
TGC'nin Balotaj Kurulu'nda 15 yıl üyelik, bir dönem de yönetim kurulu üyeliği yapan Kaner, TSYD'nin kuruluş hazırlıklarında yer alarak, 10 yıl yöneticiliğini yapmıştı.