TÜBİTAK'TAN SIZDIRILAN "GİZLİ" BELGEDE NE VAR?

Bu sorunun cevabını sadece 1- Mahkeme, 2- TÜBİTAK ve 3- Belgeyi Sızdırarak sahip olan kişiler biliyor. Belgede ne olduğu açıklanmıyor çünkü "GİZLİ"

* TÜBİTAK’ın ‘gizli belge" sinin sızdırıldığından şüphe yok, ancak kurum bu belgeyi "nasıl" ve "kimin" sızdırdığını hala bilmiyor. Bu sorunun yanıtı için başlattığı soruşturma sürüyor.

* Kurum, soruşturmanın devam ettiğini ancak bir sonuç alınamadığını "Askeri Casusluk ve Şantaj" davasına bakan mahkemeye bir yazıyla bildirdi.

Muvazzaf ve emekli askerler ile TÜBİTAK görevlilerinin yargılandığı ‘Askeri Casusluk ve Şantaj’ davası dosyasına TÜBİTAK’tan bilgilendirme yazısı geldi. ‘Askeri Casusluk ve Şantaj’ davasının görüldüğü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Nisan’da görülen duruşmada verdiği ara kararda," TÜBİTAK’a Sanık Merdan Metin hakkında dava konusu eylemi ile ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığını" sormuştu.

TÜBİTAK ÇALIŞANI MERDAN METİN HAKKINDA SORUŞTURMA YOK

Geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK Merkez Başkanı Önder Yetiş imzalı bir cevap yazısı geldi. Yazıda TÜBİTAK, “Kurumumuza ait dosyaların kurum dışına izinsiz çıkarılması hususunda tespit edilmiş bir eylem olmadığından Merdan Metin ya da bir başka çalışanımız hakkında başlatılmış bir soruşturma mevcut değildir" dedi.

‘TÜBİTAK’TAN BİLGİLER NASIL DIŞARIYA ÇIKARILDI’ SORUŞTURMASI

Merdan Metin hakkında herhangi bir soruşturma olmadığını belirten TÜBİTAK, "Ancak Kurumumuza ait bazı dosyaların kurum dışında bulunmaması gereken yerlerde bulunduğu bilgisi tarafımıza iletildiğinde, kurum içinde bir soruşturma başlatılarak konunun bir uzmanı çalışanımız, bu bilgilerin kurum dışına nasıl çıkmış olabileceğini soruşturmakla görevlendirildi." dedi

GİZLİLİK DERECESİNE SAHİP SUNUMLAR

Sanıklarda elde edilen ve TÜBİTAK’a da gönderilen DVD’nin incelendiğinin belirtildiği yazıda, DVD içinde 3 adet gizlilik derecesine sahip power point sunum tespit edildiği bildirildi.

GÜVENLİK ZAFİYETİ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Yazıda, DVD içinde gizli belgelerin bulunması üzerine bir TÜBİTAK uzmanının bilişim sisteminde bir güvenlik zafiyeti olup olmadığını araştırdığı belirtildi. TÜBİTAK’ta kriptoloji uzmanı olarak çalışan davanın sanıklarından Merdan Metin’in ikinci Ergenekon Davası’nda tutuklu olarak yargılanan Hasan Ataman Yıldırım’a TÜBİTAK’ın gizli belgelerini verdiğine ilişkin iddialara da cevap verilen yazıda," Soruşturmanın bu aşamasında dosyaların, çalışanlarımız tarafından adı geçen şahsa (Hasan Ataman Yıldırım) verildiğine iliştin somut bir bulguya rastlanmamaktadır. Ancak konuyla ilgili soruşturma kururumuzca halen yürütülmektedir." denildi.