''TRT'NİN AÇIKLAMASINI TRT ADINA DERİN BİR HAYAL KIRIKLIĞIYLA OKUDUM!''

TRT ile Akşam arasında başlayan polemik sürüyor. İşte ismail Küçükkaya'nın Medyaradar'a gönderdiği açıklama.

İşte İsmail Küçükkaya’nın TRT’ye yanıtı..

TRT’nin açıklamasını TRT adına derin bir hayal kırıklığıyla okudum. İbrahim Şahin, şahsen çok öteden beri tanıdığım, kendisine saygı duyduğum ve çok da başarılı bulduğum bir bürokrattır. Ancak, Akşam gazetesindeki haberimizle ilgili TRT’nin yapmış olduğu açıklama TRT ve İbrahim Şahin adına hem vahim bir hata hem de üzüntü vericidir.

Biz herhangi bir kişi ve kurumla ilgili haber yaparken habercilik dışında hiçbir motivasyona sahip olmayan gazetecileriz. Yaptığımız haberi, gerçekleştiğinden TRT’nin açıklamasına kadar haberimiz bile olmayan bir ihale ile ilişkilendirmek her türlü izahtan yoksundur.

TRT açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak en küçük bir kötülemeye yer verilmediği belirtiliyor. İbrahim Şahin beni aradığında kendisine de aktardım, dergideki haberi bir kez daha okudum. Buradan sadece birkaç satır aktararak yorumu değerli okuyuculara bırakmak isterim:

-“Dedesi eşkıyaydı.”

-“En küçük kız kardeşi Fikriye’nin ilkokuldan sonra okumasına izin verilmedi. Bunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun etkisi büyüktü.”

-“Okulda ‘inek’ olarak bilinen Kemal Kılıçdaroğlu…”

-“Hakkında pek çok iddia olmasına rağmen herhangi bir soruşturmaya uğramadı.”

-“SSK ve Bağkur Genel Müdürlüğü döneminde akrabalarını işe aldırdığı, 4.5 trilyon lira zarara uğrattığı"

-"Batı Çalışma Grubu raporlarına göre Alevi, Kürtçü ve PKK’cı yorumları yapılıyor.”

Bu satırlar kelimesi kelimesine TRT’nin dergisinden alındı. Daha devam etmek de mümkün, ancak burada kesmek yeterli.

Kamu yayıncılığı yapmakla görevli olan TRT’nin dergisinde bu ifadelerin yer alması normalse, başta Şahin olmak üzere herkesten özür dilerim. Ama haberimizin arkasındayım.

Haber o kadar güzel ki bugün büyük gazetelerin tamamının internet sitelerinde yer alıyor. Üstelik o gazeteler İbrahim Şahin’in ilişkilendirdiği ihaleyi kazanan gruba ait.

O sert ve haksız açıklamadan sonra bu bilgilendirmeyi yapmak zorunlu hale gelmişti. Akşam’ı başka gazeteler, bizleri de başka gazeteciler gibi değerlendirmek karşısında sessiz kalamazdık.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. İbrahim Şahin’e saygımız da bakidir.

İsmail Küçükkaya

Akşam Genel Yayın Yönetmeni

İşte Akşam'ın haberi..

İşte TRT'nin açıklaması..