TRT ÖZELLEŞTİRİLECEK Mİ?..HANGİ BAKAN ÖZELLİKLE TRT'NİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ İSTEDİ?...

Kanal 7 Televizyonu tarafından hazırlanan Başkent Kulisi programına katılan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yaptığı açıklamada, devletin bütün ekonomik sahalardan elini çekmesi gerektiğini ifade etti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, özelleştirme çalışmalarının ara verilmeksizin devam edeceğini belirterek, seçimler olsa de olmasa da özelleştirmelerin süreceğini söyledi.

Unakıtan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nın özelliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini, Halkbank için de Mayıs, Haziran aylarında ihaleye çıkma için hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.


Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Kanal 7 Televizyonu tarafından hazırlanan Başkent Kulisi programında yaptığı açıklamada, devletin bütün ekonomik sahalardan elini çekmesi gerektiğini ifade etti. Unakıtan, devletin sadece devletliğini yapması gereğine işaret ederek, serbest rekabetin sağlıklı işlemesi için bütün sahalarda özelleştirmelerin yapılacağını belirtti.

Özellikle, öncelikle TRT'nin de özelleştirilmesi gerektiğini ifade eden Unakıtan, İMKB'nin de özelleştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Unakıtan; New York, Londra, Frankfurt gibi borsaların özelleştirildiğini, İMKB'nin ise hala özelleştirilemediğine dikkat çekerek, bunun için çalıştıklarını söyledi. Unakıtan, bunun yanında Halkbank, Petkim, şeker fabrikaları için de özelleştirme programının sürdüğünü hatırlattı.


Bakan Unakıtan, ayrıca, son zamanlarda bazı medya yayın organlarında yeralan "bir televizyon kanalına inceleme başlattığı' şeklindeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını, böyle birşey olmadığını, yapılan incelemelerin normal vergisel incelemeler olduğunu ve inceleme isteğinin kendisinden gelmediğini kaydetti.

Unakıtan, her medya organının ve diğer şirketlerin de vergi denetleme elemanlarınca ziyaret edilerek, defterlerinin incelendiğini bildirdi. Unakıtan, "Diğer firmalar, Kanal 7 şimdi incelenmiyor mu, yetkililere sordum, gelen inceleme elemanları için bir oda hazırlamışlar, sigortadan ve diğer yerlerden gelenler burada işlerini yapıyorlar, defterleri inceliyorlar rahatlıkla" diye konuştu. Unakıtan, sözkonusu tv kanalı için kendisinin özellikle inceleme istemediğini, elemanların rutin vergi incelemesi için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.