TRT DİYARBAKIR STÜDYOSUNU AÇIYOR!

TRT Diyarbakır Müdürlüğü'nde bugünlerde farklı bir heyecan yaşanıyor. Tamamen yenilen stüdyo ne zaman açılıyor?

TRT Diyarbakır Müdürlüğünde bugünlerde farklı bir heyecan yaşanıyor. Tamamen yenilenerek HD özelliklere kavuşan stüdyo 27 Ocak Cuma günü saat 14:00’da açılıyor.

1993 yılında ilk Tv yayınını yapan Diyarbakır stüdyosu yenilenmek üzere 2011 yatırım planına alındı. 1962 yılında seyircili radyo stüdyosu olarak inşa edilen Diyarbakır stüdyosu 50. Yılında full HD özeliklere kavuştu. Günün teknolojisi ile bölgeden birçok yayına ev sahipliği yapan stüdyo 2011 yılı sonunda 3 Milyon 373 bin TL harcanarak ışık sisteminden, ses sistemine, kameralardan, Rejiye kadar tamamen yenilenilendi. Tamamen yenilendi. Stüdyo ışık, baskı ve efektlerle eğlenceden habere bütün programlara, ek bir masrafa gerek duyulmadan hizmet verilebilecek duruma geldi.


Diyarbakır stüdyosunda 47 personelle, TRT 6 için 7’si canlı 4’ü bant olmak üzere toplam 11 program yapılıyor. Bunun dışında günlük bazlı TRT kanallarına onlarca haber ve program üretilen TRT Diyarbakır stüdyosunda rutin olarak TRT Belgesel için 1, ve TRT müzik için ise 1 program yapılmakta. Şubat ayı ortasında Diyarbakır il müdürlüğü emrine gönderilecek HD canlı yayın aracı ile TRT’nin doğu ve güneydoğu eksenli program yapabilme kabiliyeti en üst seviyelere taşınmış olacak.

AÇILIŞI BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ VE 2 BAKAN YAPACAK

Full HD özellikli TRT Diyarbakır Stüdyosunun açılışı 27 Ocak Cuma günü (yarın) saat 14:00’da yapılacak. Açılışa Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım Bakanı Mehdi Eker ve çok sayıda davetli katılacak.

Açılış programının hemen ardından hükümetin 3 önemli ismi TRT 6’nın canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapacak. Saat 15:00’da TRT 6’dan canlı yayınlanacak, Rojev Aktüel Özel (Gündem Aktüel Özel) programında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Tarım Bakanı Mehdi Eker,

TRT 6 Kanal Koordinatörü Fethullah Kırşan’ın sorularını cevaplayacak. Program TRT 6’dan çift dilli olarak gerekçeleştirilecek.