TRT ARAP YAYIN HAYATINA NE ZAMAN BAŞLIYOR? KANALDA NELER OLACAK

Yılbaşında yayına geçmeye hazırlanan TRT 7, yani Arapça kanalın hedefleri açığa kavuşuyor. İşte o hedefler

Arapça yayın

TRT7
yani Arap kanalı yılbaşında yayına geçmeye hazırlanıyor. Hummalı bir çalışma var. Genelde bu tip kanallarda belgesel ve haber ağırlıklı doldur boşalt prototipler hazırlanır ve kimse izlemez. TRT Arap da böyle olacak diye düşündüm. Ancak kanalın koordinatörü sevgili Sefer Turan ile muhabbet edince yanıldığımı anladım.

Sefer, 22 Arap ülkesine de ulaşacak kanal için büyük düşünüyor. İçinde haber de olacak, haber tartışma programları da. Ancak eğlence de büyük ölçüde yer alacak. Türk sanatçılar Arap starlarla birlikte müzik eğlenceden tutun yarışmaya kadar çok sayıda programda buluşacak.

Arap dünyasında başgösteren Türk dizisi furyasından da istifade edilecek. Kanalda Türk dizileri Arapça yayınlanacak. Sabah programı da dahil, bugün bir ulusal eğlence kanalında ne varsa ekrana yansıyacak.

Aynı zamanda Ortadoğu uzmanı olan Sefer Turan, uyduda yüzlerce Arap kanalı olduğunu belirterek "Hepsi çok donanımlı ve muazzam yatırımlar yapmış durumda. Onlarla rekabete gireceksek büyük düşünmek zorundayız. Kanalımız Arap dünyasında geniş yankı buldu ve merakla bekleniyor. İzlenmek isteniyorsak, ciddi anlamda televizyonculuk yapmak zorundayız" diyor.

Şimdiden tüm hazırlıklar yapılmış. Beyrut da dahil üç Arap kentinden canlı yayınlar gerçekleşecek.

Televiyonculuğu çok iyi bilen Sefer Turan'ın çok güzel işlere imza atacağına şimdiden inancım tam. Kolay gelsin dostum...


Bekir Hazar/Yeni Şafak