Toplam 32 ilde yapılan anket sonuçları belli oldu! İşte il il partilerin son durumu…

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine bir yıldan az bir süre kaldı. Seçimler zamanında yapılırsa 2023'ün haziran ayında gerçekleşecek. Seçime sayılı aylar kala anket şirketleri de anketleri sıklaştırdı. ORC'nin mayıs ayından bu yana Ankara, Samsun, Antalya, Erzurum, Aydın gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 32 ilde yaptığı anketlerde çıkan sonuçlar dikkat çekti.

2018 Genel Seçim sonuçlarını en isabetli tahminle bilen kamuoyu araştırma şirketi ORC, Mayıs ayından bu yana 33 ilde yaptığı seçmen anketlerinin sonuçlarını açıkladı.

Ağırlıklı olarak AK Parti'nin 'kaleleri' olarak tanınan illerden oluşan merkezlerde iktidar partisinin yaşadığı büyük oy kayıplarının dikkat çektiği anketlerde, Millet İttifakı partilerinin Cumhur İttifakı partilerine göre de ya önde olduğu ya da başa baş bir duruma ulaştığı ortaya çıktı.

Tekirdağ'da hem Mayıs hem de Haziran'da iki kez olmak üzere 32 ilde son 3 ayda yapılan 33 araştırmanın sonuçları şöyle:

Son ankette AK Parti artık ikinci sırada değil! Show TV’nin yeni dizisi Deha reytingde ne yaptı? Metin Arolat'a zor veda: Gözyaşlarını tutamadı! Yeni dizi 'Kör Nokta' reytinglerde ne yaptı? Son seçim anketinin sonuçları çok konuşulacak! Galatasaray'dan Kadıköy çimlerinde şok hareket